Markedet for mikrobiler er enormt i Danmark og konkurrencen er virkelig hård. Salgstallene viser dog, at specielt én bil finder vej til toppen af salgshierarkiet gang på gang, og det er VW up! Den ene af de tre søskende fra Volkswagen koncernen, der udover up! også tæller Skoda Citigo og Seat Mii.

 

VW up! er netop blevet opdateret både inde og ude og som noget helt nyt i motorrummet, hvor en 1,0 liters turbomotor med hele 90 hk har fundet plads. Normalt er up! udstyret med en 1,0 liters benzinmotor med 60 hk, der faktisk er ganske kvik, når det drejer sig om bykørsel og stræk på landevejene. Men med 90 hk bliver det lidt mere magisk, da den kun cirka 1.000 kg tunge bil pludselig bliver meget adræt. 0-80 km/t er overstået på 6,6 sekunder og sprinten til 100 km/t er overstået på 9,9 sekunder. Topfarten er hele 185 km/t. Samtidig er det lykkedes at holde det gennemsnitlige brændstofforbrug på hele 22,7 km/l.

 

Men, det er ikke kun i motorrummet, at der er sket ting og sager. Kabinen har også fået en overhaling, hvilket kan mærkes på kvaliteten af de materialer VW har valgt. Det er virkelig imponerende, hvad man har formået omkring instrumentbordet. En lidt blødere plast ved dørene havde dog været lækkert. Samtidig fungerer det super godt med integrationen af din mobiltelefon, som bilens primære multimediesystem. Systemet hedder maps+ more, og du klikker blot din telefon fast i den indbyggede holder og så er du i gang.

Den nye up! TSI er ikke en billig bil. Priserne starter ved 138.000,- - og skal der lidt ekstraudstyr i, så ender vi nemt på den forkerte side af 150.000,-. Til den pris har du mulighed for at gå en klasse op rent størrelsesmæssigt, og også med en ganske pæn portion udstyr. Det ændrer dog ikke på, at den nye TSI model er en sand fornøjelse. Her får du nemlig en up!, som en up! altid burde være.