Vi har tidligere her på redaktionen testet den nye Ford Mondeo 1.8 Trend (læs andetsteds), og vi var mere end tilfredse med Fords nyeste skud på stammen. Faktisk udråbte vi Forden til klart at være den bedste i sin klasse. Og det er den stadig. Nu fik vi så muligheden for at teste bilen med den 145 Hk stærke 2.0 liters motor. Det er altså 20 Hk mere end 1.8'eren.

Jeg vil ikke skrive så meget om bilens design, for det har jeg gjort før. Jeg vil derimod hæfte mig ved motor og pris, da det er disse to elementer alene der adskiller bilen fra 1.8'eren.

Motor kan der ikke sættes noget på - ja, altså ikke andet end at det er MEGET svært at mærke forskel på lille- og storebror. De 20 Hk ekstra er meget svære at finde. De giver sig kun til kende når man kigger på bilens acceleration der er et sekund hurtigere, samt tophastigheden der adskiller de to biler med små 10 Km/t. Dette er vel og mærke på papiret. For når man kører bilerne til dagligt, kan man ikke mærke forskel. Momentet i 2.0'eren er på 190 Nm ved 4.500 Omdr. i minuttet. I 1.8'eren er det 170 Nm ved 4.500 Omdr. i minuttet. Det er ikke noget der mærkes.

Prisen er det sidste element der adskiller de to biler. Små 14.000,- kroner drejer det sig om. Det er selvfølgelig op til den enkelte, om man vil ofre de ekstra kroner. Personligt mener jeg at det vil være spild.
Konklusionen på Ford Mondeo 2.0 Trend er, at det er en utrolig lækker bil. Størrelse, komfort og køreegenskaber går op i en højere enhed. Og den er absolut det næstbedste køb i sin klasse. For du finder nøjagtig den samme køreglæde i den mindre 1.8'er. Og så spare du 14.000,- kroner.