Guld falmer aldrig – men det finder du ikke her. I stedet har vi været på jagt efter de billigste biler, du overhovedet kan finde – og vi har faktisk fundet seks gode biler under 10.000 kroner.

Hvad vil du helst bruge 10.000 kroner på – den seneste Iphone eller en nysynet bil, som kan give dig masser af problemfri kilometer uden større bekymring. Det er faktisk overraskende, hvor meget bil du kan få for få penge. Så vi har samlet seks brugte biler under 10.000 kroner, og vi har forsøgt at vælge nogen, som har masser af kilometer i sig endnu.

Hvad skal man være opmærksom på ved køb af brugt bil?

Vi starter i det eksklusive hjørne – hvad siger du til ny-klassikeren Audi A4 Avant. I dette tilfælde med både en silkeblød V6’er og læderindtræk. Her får du 165 hestekræfter, og bilen har kørt bare 170.000 kilometer, og holder syn til november 2021. Til gengæld er der noget rust i den ene fordør.

Audi A4 Avant 2,4 165HK Stc

Familie-fornuft
Næste bil er måske ikke helt så sexet. Faktisk er den tæt på at være en af de mest usexede biler i verden – og bare rolig, der kommer flere. Men fordelen er så, at prisen er presset helt i bund, og du kan få dig en hamrende billig bil.

Sådan prøvekører du en brugt bil

Chevrolet Tacuma er faktisk designet af Pininfarina, men deres topdesigner må have været syg den dag, for Tacuma ligner en overvægtig bulldog, som har fået en allergisk reaktion. Bilen her har plads til familien og er årgang 2006, har kun kørt 170.000 kilometer, og så er der halvandet år til næste syn. Den er måske grim, men her kan du køre længe uden at skulle kaste flere penge efter bilen.

Chevrolet Tacuma 1,6

Hvad siger du til en omgang franske fristelser i form af en Citroën C3 1,6 fra 2003, igen med et relativt lavt kilometertal på 165.000 kilometer. Til gengæld har den masser af brugsspor og parkeringsbuler, men motoren er relativt kvik med 109 hestekræfter, og så er bilen nysynet i marts 2021.

Citroën C3 1,6 16V Prestige

Har du brug for en bil, som er komfortabel på længere ture og som har god plads til fire personer, så tjek denne Ford Mondeo 2,0. 145 hestekræfter, lang akselafstand og aircondition, og igen en bil med meget lavt kilometertal – kun 143.000 kilometer, og så holder den syn til juni 2022. De gamle modeller har dog en tendens til at ruste, og der står også, at man må forvente lidt kantrust.

Ford Mondeo 2,0 Trend 145HK

Så har vi igen fat i en af de absolut mest usexede biler i verdenshistorien – Hyundai Elantra. Det lader til, at designerne har ladet sig inspirere af en bolledej, som har hævet for meget. Til gengæld er det svært at forestille sig, at bilen fejler noget. Den har kørt bare 122.000 kilometer, har fået skiftet tandrem ved 89.000 kilometer, og holder syn til september 2022.

Hyundai Elantra 1,6 GLS

Vi runder af med en velkørende japansk hatchback. Honda Civic er i forvejen kendt for at være enormt solidt bygget, men denne bil har kørt bare 95.000 kilometer, har kun haft én tidligere ejer, så den har fuld servicebog, er sidst serviceret ved 91.000 kilometer, og så er den undervognsbehandlet. At den ikke er synet, bør ikke være et problem.

Honda Civic 1,4i S