I sommer blev Alfa Romeo 159 1750 TBi lanceret som afløser for de to foregående benzinmotorer. Nu fuldender Alfa Romeo opdateringen af Alfa 159 serie 2 modelprogrammet med en helt ny 2.0 JTDm dieselmotor på 170 hk som supplement til den eksisterende og velafprøvede 1.9 JTDm dieselmaskine med 150 hk. Den nye dieselmotor imponerer blandt andet med næsten 20 km/l – helt ekstraordinært for denne bilklasse.

Alfa Romeo 159 er lig med italiensk bildesign af den ypperste slags. Og med en ny 2.0 JTDm motor får den prægtige Alfa 159 en utrolig kraftfuld dieselmaskine under kølerhjelmen, som bidrager til en endnu mere sublim køreoplevelse. Men der er mere end ren råstyrke i den nye motor: Den er tilmed også mere skånsom for miljøet end de fleste tilsvarende motorer takket være et næsten uhørt lavt brændstofforbrug i forhold til bilens størrelse. Med 2.0 JTDm’eren kan man køre helt op til 19,6 km på literen. Det er der kun meget få biler i klassen, der kan matche, og det gør bilen ekstra attraktiv både som privat- og firmabil. Som firmabil er den i særdeleshed attraktiv med de beskatningsregler for firmabiler, som træder i kraft pr. 1. januar 2010, og som tilgodeser biler med lavere forbrug.

”I sommer introducerede vi den fantastiske 1750 TBI benzinmotor i Alfa 159, og med 2.0 JTDm kan vi nu præsentere vores kunder for det komplette Alfa 159 serie 2 modelprogram. 2.0 JTDm er et meget attraktivt supplement til de øvrige modeller i 159 programmet. Den kører exceptionelt langt på literen og kommer med samme flotte mængde standardudstyr som 1750’eren,” siger Steffen Holm, pressechef i Fiat Group Automobiles Denmark A/S.

Udstyret tæller blandt andet syv airbags, ESP med Hill Holder, to-zone klimaanlæg, cruise control, integreret CD-anlæg med otte højttalere, Blue&Me integreret Bluetooth® og mediaplayer samt ratbetjent radio for slet ikke at nævne specialdesignede 16” alu-fælge, el-ruder for og bag samt regn-, dug- og duftsensor. Alt dette og mere til gør Alfa 159 2.0 JTDm til den bedst udstyrede bil i sin klasse, hvilket uundgåeligt bidrager til den totale Alfa-køreglæde, der præger hele 159-serien.

Alfa 159 2.0 JTDm koster 470.000 kr. og 499.500 kr. som SportWagon. Den nye dieselmotor lever naturligvis op til de kommende Euro5-krav for udstødning, ligesom partikelfilter er standard.