Mazda3 har netop opnået de maksimale 5 stjerner i den nye og skrappere sikkerhedstest foretaget af den uafhængige organisation, EuroNCAP, der kollisionstester nye biler.

Fra 2009 har EuroNCAP implementeret et nyt evalueringssystem, hvor såvel fodgænger- som barnesikkerhed tæller med i et samlet resultat sammen med den generelle passagerbeskyttelse for voksne og en vurdering af bilens sikkerhedssystemer.

Resultatet betyder, at Mazda3 får glæde af den sikkerhedsrabat i form af et fradrag i den afgiftspligtige værdi, som blev vedtaget af Folketinget i juni 2007 for biler med 5 stjerner i Euro NCAP-testen.

I praksis betyder det, at registreringsafgiften på Mazda3 falder med 3.600 kr. med virkning fra mandag den 30. november.

Mazda3 er den anden Mazda, der bliver testet efter de nye og strengere retningslinjer og opnår 5 stjerner. Den første var Mazda6 i februar 2009. Tidligere, henholdsvis i december 2007 og 2005 har både Mazda5 og Mazda2 opnået de eftertragtede 5 stjerner for deres evne til at beskytte passagererne.