Audi præsenterer nu den populære A4 Cabriolet i en ny version med en række ændringer. Audi A4 Cabriolet har bl.a. fået den gennemgående singleframe frontgrill, som kendetegner Audis nye ansigt. Bilen bliver præsenteret for publikum på den internationale biludstilling i Frankfurt 15.-25. september.

Nye, kraftfulde motorer

Motorprogrammet i Audi A4 Cabriolet byder på mange nyheder. Fra produktionsstart kan kunderne vælge mellem tre benzinmotorer. To nye benzinmotorer introduceres i A4 Cabriolet, den firecylindrede 2.0T FSI-motor med en ydelse på 200 hk, og den sportslige 3.2 FSI V6-motor med en ydelse på 255 hk. Den populære 1.8 T-motor med 163 hk kan også bestilles til A4 Cabriolet. Udover benzinmotorerne findes der en dieselmotor i programmet, den nyudviklede og højtydende 3.0 TDI V6-motor. På grund af manglende efterspørgsel har Audi valgt ikke at markedsføre denne motor herhjemme.

Dynamisk undervogn

Den dynamiske undervogn med 4-leddet foraksel og sporstyret trapezbagaksel har fået en helt ny afstemning og talrige nye komponenter. Audis undervognsudviklere har foretaget omfattende ændringer inden for områderne bevægelsesenergi og affjedrings-/dæmpningsafstemning. De har overtaget flere dæmperlejer og støddæmperdimensioneringen fra for- og bagakslen på den nye Audi A6. Trapezarme og hjullejehuse på bagakslen samt sporestængerne på forakslen stammer fra Audi S4.

Disse ændringer giver bilen meget mere sportslighed og nøjagtige køreegenskaber, samtidig med førsteklasses affjedringskomfort.

Omfattende sikkerhedsudstyr

Sikkerhedsudstyret er komplet i Audi A4 Cabriolet. Den 2-trins frontairbag til føreren og forsædepassageren udløses afhængigt af ulykkens karakter for at give den bedst mulige beskyttelse. Audi har udviklet et omfattende sikkerhedskoncept for A4 Cabriolet. A-stolperne er fremstillet af højstyrkestål (HSS) lavet som trekantsprofil, og bag bagsæderne er to styrtbøjler, som udløses i løbet af millisekunder i tilfælde af, at bilen skulle rulle rundt. Der er desuden sidebeskyttelse i dørene og stor karrosseristivhed.

Audi A4 Cabriolet har den nyeste generations ESP (8.0) som udover hydraulisk bremseassistent, ABS, ASR mv., også har en brake-disc-cleaning funktion som en integreret del af ESP 8.0. Ved regnvejr fjerner denne funktion belægninger på bremseskiverne ved et givet interval således at bremselængden reduceres betydeligt.