Audi A4 opnår fem stjerner i Euro NCAP-crashtest.
- Den er en af de sikreste modeller i klassen
- Maksimalt antal stjerner til den nye A4 Limousine

Euro NCAP-organisationen har testet den nye Audi A4 med hensyn til dens passive kollisionssikkerhed og tildelt den topkarakteren fem stjerner. Resultaterne for beskyttelse af voksne personer i bilen i tilfælde af en frontal og sidekollision samt beskyttelse af børn og fodgængerbeskyttelse placerer dermed den nye Audi A4 blandt de sikreste biler i klassen.

Den nye model i den store mellemklasse fra mærket med de fire ringe er hos Euro NCAP blevet testet på kryds og tværs med hensyn til bilens passive sikkerhed. Organisationen, som er sammensat af internationale repræsentanter fra de europæiske trafikministerier, foreninger for bilejere, forsikringsselskaber og forbrugerorganisationer, laver omfattende undersøgelser af nye bilers kollisionssikkerhed.

De høje testkrav hos Euro NCAP overstiger klart kravene fra de europæiske myndigheder. Testerne målte værdier i A4 for både fører og forsædepassager i forbindelse med frontal- og sidekollision, som klart sikrede bilen topkarakteren på fem stjerner. Testresultaterne for beskyttelse af børn ligger også på et højt niveau med de opnåede fire stjerner.

Euro NCAP-organisationen, som blev grundlagt i 1997, gennemfører crashtests af alle vigtige bilmodeller på det europæiske marked. Dermed varetager det den fornemme opgave systematisk at forbedre trafiksikkerheden og dermed at beskytte alle trafikanter. Beskyttelse af fodgængere og cyklister er meget vigtigt for Audi. Bilens front, som er særligt tilpasset til disse krav, hjælper med til at mindske følgerne af en kollision. I Euro NCAP-testen blev det belønnet med to ud af fire mulige stjerner.

Audi lægger meget stor vægt på emnet aktiv sikkerhed for at undgå, at ulykker overhovedet opstår. Derfor var et højtydende, standardmonteret ESP-bremsesystem med bremseassistent fx et meget fremtrædende element under udviklingen af den nye Audi A4. Systemet sikrer A4 fremragende resultater i uafhængige sammenligningstests. Derudover kan kunderne vælge mellem en lang række førerassistentsystemer som ekstraudstyr, der hidtil har været forbeholdt biler i luksusklassen. De omfatter den radarstyrede adaptive fartpilot med Audi braking guard, som advarer føreren aktivt i flere trin før en mulig kollision, vognbaneassistenten Audi lane assist eller vognbaneskiftassistenten Audi side assist.