Den nye Audi A5 Sportback kombinerer det bedste fra forskellige typer biler. Den er følelsesbetonet og elegant som en coupé, komfortabel som en limousine og praktisk som en Avant.


Efter Coupé og Cabriolet er Sportback-modellen det 3. medlem i A5-familien, og den grundlægger samtidig et helt nyt segment. Med et spændende design, stor anvendelighed i dagligdagen og både effektive og kraftfulde TFSI-, FSI- og TDI-motorer lander A5 Sportback hos Audi forhandlerne til september.

A5 Sportback markerer en ny milepæl inden for bildesign. Den 5-dørs coupé imponerer med en elegant og sportslig udstrakt linjeføring. Den store bagklap er perfekt integreret i bagendens design, kanten og diffusorindsatsen har en kontrastvirkning og understreger en udstrakt spænding i designet. Den coupéagtige silhuet skyldes den i forhold til A4 Limousine 36 mm lavere højde med det elegant sænkede tagparti og taglinjerne, der løber langt bagud, de korte overhæng foran og bagpå, den lange akselafstand på 2.810 mm og de 4 rammeløse døre med deres slanke, dynamiske siderudegrafik.


Bagagerumsvolumenen ligger med 480 l næsten på niveau med A4 Avant, og når bagsæderyglænene er klappet frem rummer den imponerende 980 l. A5 Sportback byder på optimal komfort på alle 4 sæder, og ind- og udstigning er nem, uanset hvilken dør du vælger. På trods af den lavere højde i forhold til A4 Limousine og taglinjen, der er faldende hen mod bilens bagende, har Sportback tilsvarende loftshøjde og benplads. I forbindelse med motorerne fortsætter A5 Sportback den konsekvente linje med innovative teknologier hos Audi: Alle motorer er med direkte indsprøjtning – dieselmaskinerne er med den meget kultiverede common rail-TDI-teknik, mens benzinmotorerne arbejder med FSI-konceptet. Alle motorer opfylder EU5-udstødningsnormen, og dieselmotorerne er som standard udstyret med dieselpartikelfilter.

Fra starten kan man vælge mellem 2 benzin- og 3 dieselmotorer til A5 Sportback. De 2 benzinmotorer, 2.0 TFSI quattro med 211 hk og et drejningsmoment på 350 Nm og 3,2-liters V6-motoren med 265 hk og quattro-firehjulstræk, er udstyret med Audi valvelift system. Fra starten kan man vælge mellem 2.0 TDI med 6-trins manuel gearkasse og start-stop-system, 170 hk og 350 Nm, den 190 hk stærke 2.7 TDI med 400 Nm og den firehjulstrukne 3,0-liters V6 TDI med 240 hk og et maksimalt drejningsmoment på kolossale 500 Nm.