Audi RS 4 nu også som Avant og Cabriolet

Fra og med sommeren tilbyder Audi to nye varianter af RS 4 - Avant og Cabriolet. Dermed er RS 4-familien komplet.

Audi RS 4 Avant

Motorsportsteknik i civil indpakning: Det er både mottoet for RS 4 Avant og Limousine. Den første RS 4-generation kunne kun fås som Avant, og ønsket om denne karrosserivariant var udpræget hos kunderne.

Talrige nyskabelser giver RS 4 Avant dens helt egen personlighed, men udseendet gør den stadigvæk til et medlem af A4-familien. Singleframe-kølergrillen med gittergrill i bikubelook, de ekstra luftindtag i fronten samt letmetalfælge, som er specielt udviklet til RS 4, sammen med de bredere hjulkasser, adskiller Audi RS 4 Avant tydeligt fra en almindelig A4. De bredere paneler samt dørafdækningslisterne, der er nøje afstemt til panelerne, er yderligere kendetegn på forskellen. Desuden står RS 4-logoet foran og bagpå og på beskyttelseslisten i siden.

Hækskørtet med de to store ovale afgangsrør og den diskrete men effektive tagkantspoiler viser ikke kun optiske træk, men har også høj funktionalitet. Et andet eksempel: I Audi RS 4 Avant er karrosseriet ligesom i Limousine sænket 30 mm i forhold til Audi A4. I den forbindelse er sporvidden på begge aksler gjort bredere. Dette får ikke kun bilen til at stå bedre på vejen, det forbedrer også køreegenskaberne.

Audi RS 4 Cabriolet

Der har aldrig været så meget power i en åben Audi. Den 420 hk stærke V8-motor gør den åbne RS 4 til en sportsvogn, som man samtidig kan ”cruise” afslappet i. Ud over de sportslige køreegenskaber er RS 4 Cabriolet også en akustisk oplevelse af de helt store, for V8-motoren får med sin motorlyd, som man ikke kan tage fejl af, hjertet til at slå hurtigere hos enhver bilentusiast. Så snart taget åbnes, trænger den kraftige lyd af den 8-cyl. motor ufiltreret ind i ørerne hos personerne i bilen.

Udseendemæssigt kan RS 4 Cabriolet ved første blik genkendes som et medlem af RS 4-familien. Singleframe-kølergrillen med dens gittergrill i bikubelook, de ekstra luftindtag og de nye RS 4-fælge giver denne Cabriolet til fire personer et ekstremt dynamisk præg.

I kabinen adskiller RS 4 Cabriolet sig primært fra Avant og Limousine på sæderne. Mens der ved de to andre karosserivarianter bliver anvendt skålformede RS-sæder, er der i Cabriolet som standard monteret sportssæder, men ønskes der skålformede RS-sæder, kan de også bestilles.

Den elektrohydrauliske fuldautomatiske kaleche åbnes på 21 sek. Taget kan betjenes ved en hastighed på op til 30 km/t. Det er dermed muligt at åbne taget eller lukke det, når man fx kører i byen, eller før man parkerer. Den nye akustikkaleche er standard i RS 4 Cabriolet og sætter nye standarder for stoftag.

Nye stoffer med højere materialetæthed, samt en ekstra beklædningsmåtte i området ved C-stolpen, sørger, når kalechen er lukket, for et støjniveau i kabinen, som næsten er tilsvarende det i Limousine-modellen. Som i Limousine og Avant er karosseriet i Cabriolet ligeledes sænket med 30 mm i forhold til A4 Cabriolet. Det understreger bilens sportslige udseende.