Audi Sport fik en drømmestart på motorsportsåret 2015, da Audi R18 e-tron quattro #7 i weekenden vandt sæsonåbningen af FIA World Endurance Championship (WEC) på Silverstone. Audi #7 med Marcel Fässler, André Lotterer og Benoît Tréluyer tog sejren efter et nervepirrende 6-timers løb, hvor føringen skiftede undervejs.

Hvis 6-timers løbet i England gav en forsmag på sæsonen, kan motorsport fans se frem til et spændende WEC år. Audi, Toyota og Porsche kæmpede en indædt kamp med mange overhalinger og dør-til-dør kampe for positioner næsten fra start til slut. Da det ternede flag faldt, var det dog #7 Audi R18 e-tron quattro, der kørte forrest og afsluttede løbet i egen favør. Søsterbilen Audi #8 med Lucas di Grassi, Loïc Duval og Oliver Jarvis tog femtepladsen efter to uplanlagte pit stop.

Det lovede ellers ikke godt for Audi #7, da der var problemer med gearet ved starten, og Benoît Tréluyer, der var startet fra position fem, mistede en masse tid og måtte kæmpe sig tilbage op gennem feltet på de første omgange. Efter to og en halv time overtog André Lotterer rattet og 30 minutter senere føringen i løbet. "En perfekt dag for Audi og for vores hold," siger Lotterer. "Vi var under pres fra første til sidste omgang, men holdet gjorde alting rigtigt ved pit stop og med den perfekte strategi. Nu vil vi tage dette momentum med os til Spa og Le Mans." Duellen mellem Marcel Fässler og Porsche kører Neel Jani over mange omgange, hvor de to schweizere overhalede hinanden flere gange per omgang, var særlig imponerende.

For Audi #8 syntes et topresultat også at være inden for rækkevidde. Men to reparationsstop, hvor det bageste karrosseri måtte udskiftes efter kontakt med en rival, og fronten senere måtte fastgøres, kostede Lucas di Grassi, Loïc Duval og Oliver Jarvis omkring syv minutter og dermed alle chancer for en podieplacering. Efter en startplacering som nummer tre måtte Audi #8 nøjes med femtepladsen. "En fantastisk dag for Audi, men naturligvis er tre af os noget skuffede," siger Oliver Jarvis. "Men vi har et positivt indtryk: Et spændende løb og den første sejr for vores nye R18 e-tron quattro - det skærper appetitten for WEC sæson."

Allerede 2. maj bliver anden runde af FIA World Endurance Championship afholdt på Spa-Francorchamps (B). For Audi er løbet på den berømte bane i Ardennerne en "generalprøve" på sæsonens højdepunkt – Le Mans 24 Hours. For at forberede sig til Le Mans vil Audi Sport Team Joest opstille den tredje Audi R18 e-tron quattro – Audi #9 - der vil blive kørt af Filipe Albuquerque (P), Marco Bonanomi (I) og René Rast (D).

Løbsresultat Silverstone
1 Fässler/Lotterer/Tréluyer (Audi R18 e-tron quattro) 201 laps
2 Dumas/Jani/Lieb (Porsche) +4.160s
3 Davidson/Buemi/Nakajima (Toyota) +14.816s
4 Conway/Sarrazin/Wurz (Toyota) -1 lap
5 di Grassi/Duval/Jarvis (Audi R18 e-tron quattro) -4 laps
6 Rusinov/Canal/Bird (Ligier-Nissan) -16 laps
7 Yacaman/Derani/Gonzalez (Ligier-Nissan) -17 laps
8 Dalziel/Sharp/Heinemeier Hansson (HPD-Honda) -18 laps
9 Leventis/Watts/Kane (Dome-Nissan) -23 laps
10 Bruni/Vilander (Ferrari) -29 laps