Toyota Auris

Auris - første hybrid med anhængertræk

| -

Flere og flere danskere ser bort fra benzin- og dieselbiler og vælger i stedet mere miljørigtige hybridbiler, der kører på en kombination af el og benzin. Senest har den nye Auris hatchback fået en flyvende start efter introduktionen i januar. På bare lidt over en måned i 2013 er der nemlig solgt næsten lige så mange Auris Hybrid som i hele 2012.


Mange har altså for alvor fået øjnene op for de mange fordele ved hybrid, og endnu flere kan føjes til listen, når den nye stationcar Toyota Auris Touring Sports bliver introduceret i Danmark til sommer. Her bliver det nemlig for første gang muligt også at få monteret anhængertræk på hybridudgaven. Anhængertrækket til hybridbilen vil kunne trække op til 345 kg, hvilket altså er mere end rigeligt til, at haveaffaldet kan blive kørt til genbrugsstationen, eller den nye sofa transporteres hjem på en trailer.


”En del kunder fravælger hybridbilen udelukkende på grund af, at det ikke har været muligt at montere anhængertræk. Det er ærgerligt, og derfor glæder det os meget, at vi nu kan tilbyde anhængertræk fra og med introduktionen af hybridudgaven af Auris Touring Sports til sommer,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.


530 liters bagagerum
Auris Touring Sports får verdenspremiere ved den store internationale biludstilling i Geneve i marts. Her bliver sløret løftet for alle oplysninger om dennye stationcar, men allerede nu åbenbarer Toyota for første gang rummeligheden i den kompakte mellemklassebil.


Med 530 liters bagagerumsplads bliver Auris Touring Sports en af klassens mest rummelige biler, og lægger man bagsæderne ned, hvilket kan gøres let og hurtigt med et træk i et håndtag i bagagerummet, er der med ét plads til hele 1.658 liter og en varerumslængde på over to meter. Det giver en bil med uovertrufne pladsforhold, som tåler sammenligning med stationcars i langt større bilklasser.
Auris Touring Sports måler 285 mm mere i længden end hatchback-udgaven og nærmer sig med en akselafstand på 2.600 mm den samme rummelighed i kabinen, som ellers kun kan opnås i stationcars i større bilklasser.
CO2-udledning på kun 86 gram pr. km.


Motorprogrammet for den nye stationcar ligner til forveksling hatchbackens. Det indebærer en 1.33 liters benzinmotor med 99 hestekræfter, en 1.6 liters benzinmotor med 132 hestekræfter, en 1.4 liters dieselmotor med 90 hestekræfter, en 2.0 liters dieselmotor med 124 hestekræfter og en 1.8 liters hybridmotor med 136 hestekræfter.


Sidstnævnte hybridmotor udmærker sig ved bl.a. at kunne køre på ren el over kortere strækninger og har i de situationer ingen udledning af CO2, kvælstoffer, partikler eller andre skadelige stoffer. Faktisk udleder Auris Touring Sports med hybridmotor i gennemsnit kun 86 gram CO2 pr. km, hvilket gør den til klassens ubetinget mest miljørigtige bil.

 

Toyota Auris på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Auris 1,4 D-4D DPF T2 M/M 90HK 5d
NYHED
68.500 kr.
Toyota Auris
1,4 D-4D DPF T2 M/M 90HK 5d
Varde
153.000
2011
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Auris Touring Sports 1,2 T Spirit Multidrive S 116HK Stc 6g Aut.
NYHED
158.900 kr.
Toyota Auris
Touring Sports 1,2 T Spirit Multidrive S 116HK Stc 6g Aut.
Ballerup
76.200
2016
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Auris Touring Sports 1,8 VVT-I H2 Premium E-CVT 136HK Stc Aut.
NYHED
139.900 kr.
Toyota Auris
Touring Sports 1,8 VVT-I H2 Premium E-CVT 136HK Stc Aut.
Vejle
135.000
2015/2014
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev