Bentley introducerer verdens mest eksklusive coupé; Bentley Brooklands

Den nye Bentley Brooklands besidder Bentleys hidtil kraftigste V8 motor. Modellen yder 530HK med sin 6,75l store motor med to turboladere og imponerende hele 1050 drejningsmoment. Den rå ydelse kombineres med et sportigt og elegant design, som netop afspejler Bentleys traditioner indenfor grand touring.

Motivationen bag den nye stilfulde 4-sæders Bentley coupé beskrives da også af Bentley Motors Ltds Dr. Franz-Josef Paefgen således: ”Det er de udødelige Bentley Boys´ præstationer og bedrifter på den famøse Brooklands Racetrack i 1920´erne, der har været inspirationskilde til vores nye coupé. En model som indfanger hele denne æras stil, ydelse og pragt”.

Hver enkelt Bentley Brooklands håndbygges, så endnu engang skinner Bentleys berømte håndværksmæssige kompetencer samt fine bearbejdninger af både træfiner og læder igennem. For at sikre eksklusiviteten er produktionen endvidere begrænset til blot 550 biler. Modellen kan allerede nu ordres hos eneforhandleren i Danmark Bentley Copenhagen og levering forventes til engang i første halvdel af 2008.

Interiørmæssigt er den nye model markant i form af luksuriøst håndværk med en tydelig sportig karakter. Bentleys uforlignelige håndværk understreges ved brugen af fineste materialer, som giver kunder en eksklusiv palette af læder, finer, tæppenuancer samt sikkerhedsselernes farve at vælge blandt. Desuden understreges det sportige interiør med fodpedaler & -støtter i aluminium og en ny taghimmel i ét stykke læder, som løber fra den forreste del af forrudekanten hele vejen til den bageste del af bilen, hvorved det elegante eksteriørs lange glatte profil afspejles.

Et højt komfortniveau sikres både foran og bagved med en kabine, som er bredere end i den tidligere Bentley Continental R coupé, bagtil med hele 10%. Hvad angår pladsen i kabinen overhaler den således enhver anden coupé, der findes på markedet i dag, og 4 voksne mennesker kan let sætte sig til rette i den ypperste komfort.

2007s Bentley Arnage fik en forbedret V8 hvad angik ydelse og raffinement, og netop den blev udgangspunktet for den nye Bentley Brooklands. En modificeret krumtapaksel og nye lavtryks turboladere, som arbejder med større effektivitet ved lave omdrejninger har resulteret i reduceret turbo tøven, hvilket forøger drejningsmomentet i hele omdrejningsområdet. Disse forbedringer udvider V8 motorens ydelsespotentiale i Bentley Arnage til 500HK og 1000 drejningsmoment. Hvad angår Bentley Brooklands har den yderligere optimering af flere komponenter samt motorkalibrering sikret både endnu højere ydelse og drejningsmoment.

Bentleys udvidede modelpalette er blevet taget til efterretning hos Bentley Copenhagen som til juni 2007 åbner et nyt og større showroom på Banevingen 9 i København. Dermed kan såvel nye som brugte Bentleys præsenteres i rette omgivelser.