Sløret vil blive løftet for to nye Bentley Continental V8-modeller ved Detroit Motor Show i begyndelsen af januar 2012. De nye 4,0 liters twin-turbo V8 Bentley Continental GT Coupé og Bentley Continental GTC cabriolet opnår enestående standarder for forholdet mellem ydelse og emission i segmentet for eksklusive sportsvogne.

Denne bemærkelsesværdige nye Bentley V8-motor leverer en maksimal ydelse på 500 hk ved 6000 o/min. og det maksimale drejningsmoment er på 660 Nm, som er tilgængelig i stort set hele omdrejningsintervallet fra 1700 til 5000 o/min. Dette giver en enestående ydelse og ubesværet kraftpræstation, som er så karakteristisk for Bentley. Kombineret med et nyt close-ratio 8-trins automatgear udmønter dette sig i en accelerationstid på under 5 sekunder ved 0-100 km/t og en tophastighed på 290 km/t.
 
De nye V8 Continental modeller udmærker sig ved en fremragende brændstoføkonomi og lav CO2-udledning for deres klasse og kan køre over 800 km på en tankfuld brændstof. De eksakte tal bliver offentliggjort i begyndelsen af 2012.

Med lanceringen af de nye V8 Continental modeller følger Bentley sin miljøstrategi, idet V8-motoren reducerer udledningen af CO2 og forbedrer brændstoføkonomien med hele 40 procent.

Den nye V8-motor er udstyret med variabel motorvolumen med et meget avanceret styringssystem til motoren, der sikrer en glidende overgang fra V8 til V4-tilstand ved moderat kørsel.

Den højteknologiske V8 model er udstyret med direkte indsprøjtning, lavfriktionslejer, termisk styring, genvinding af energi via generatorsystemet samt en nytænkning indenfor turboladning for højere effektivitet.
 
Den øjeblikkeligt umiskendelige lyd af den nye 4,0 liters V8-motor adskiller den fra sine Bentley søskende.
 
Den nye V8 motor vil kunne bestilles til Bentley Continental GT og Bentley Continental GTC. Visuelt er de særlige kendetegn ved disse modeller deres dynamiske og maskuline karakteristika med den sorte højglans kølergrill med forkromet kant og midtersprosse samt et emaljeret rødt Bentley 'B' emblem. Yderligere er de tre sorte luftindtag i den nederste del af frontspoileren opdelt af indfarvede sprosser.

Bagtil understreges den sportslige og moderne ny V8 identitet af de ottetalsformede forkromede afgangsrør, det mørke underpanel og bagagerumsemblemet 'B' i rød emalje. Begge modeller kommer med 20” fælge som standard med mulighed for tilvalg af et 21” seks-eger design, som kan bestilles i markant Diamond Black (kun til Continental V8) eller med varianter af Diamond Silver finish.
 
Interiørets finér kommer i en ny og moderne mørk Fiddleback Eucalyptus som sammen med det tofarvede læderinteriør, der er tilvalg samt en kort midterkonsol, underbygger det nye sportslige design.
 
De to nye Bentley Continental modeller komplementerer de enestående 6,0 liters 12-cylindrede Bentley Continental GT og GTC modeller. Modeller som til stadighed tiltrækker kunderne med en kombination af silkeblød raffinement og den ultimative twin-turboladede W12 Continental motor, der i sin mest kraftfulde form leverer imponerende 631 hk.

 
Siden lanceringen af den oprindelige Bentley Continental GT i 2003 har de W12-drevne Continental modeller gentagne gange vist deres dominans med over 50.000 solgte modeller på verdensplan, hvilket gør Bentleys fabrik i Crewe, England, til den største producent af 12-cylindrede motorer i verden. W12 historien udfolder sig fortsat og er det ultimative udtryk for Bentleys ingeniørmæssige styrke.

I en kommentar til lanceringen af de nye V8 Continental modeller siger Wolfgang Dürheimer, bestyrelsesformand og CEO i Bentley Motors:
 
"Med den nye 4,0 liters V8 motor, udvider vi vores appel til den nyeste generation af Continentals, ved at indføre en helt ny køreoplevelse. Den nye motor vil have alt det attraktive som kraftfuldhed, drama og ydeevne, som man ville forvente fra en sportslig V8-motor med de berømte Bentley vinger, der ubesværet leveres med vores karakteristiske ”bølge af drejningsmoment”. Dette suppleres af innovativ drivlinie-teknologi, der leverer exceptionel brændstoføkonomi og emissionsværdier."

De nye Bentley Continental V8-modeller kan allerede nu bestilles hos Bentley Copenhagen.