Bentley introducerer nu sit nye flagskib i Continental-serien: Continental GT Speed. Den nye coupé er med en tophastighed på 329 km/t den hurtigste serieproducerede Bentley til dato, og den vil gå lige i hjertet på entusiaster, som lægger høj vægt på ydelse, dynamiske køreegenskaber, unikt design og sportslig luksus.

Hjertet i den nye Continental GT Speed er en opgraderet udgave af den unikke 6-liters V12 med 48 ventiler og dobbelt turbo. I den nye model yder den legendariske W12 625 hk (460 kW) ved 6.000 o/min og bombastiske 800 Nm - tal for en supersportsvogn, som giver overlegne overhalingsegenskaber og voldsom, vedvarende acceleration. 0-100 km/t klares på blot 4 sekunder, og den nye Bentley Continental GT Speed fortsætter op til 329 km/t.

De enorme kræfter håndteres af en ny otte-trins automatgearkasse fra ZF. Dette kunstværk af en gearkasse giver hurtige og alligevel umærkelige gearskift ved hjælp af adaptiv og intelligent software. Gearkassen giver den perfekte kombination af fart og raffinement. Den er ligeledes et vigtigt element i en overordnet indsats for at sænke brændstofforbruget og CO2-emissionen, som sammenlagt er faldet med 12 procent.


Sportslig opsætning af undervogn og styretøj
Den imponerende høje ydelse i den nye Continental GT Speed følges op af omfattende ændringer i blandt andet styretøj og undervogn, ligesom undervognen i sig selv er sænket. Det opgraderede chassis er tilføjet unikke 21'' Speed-fælge i letmetal, som fås i to varianter, og fælgene er monteret med Pirelli PZero højydelsesdæk i størrelsen 275/35 R21. Resultatet er en mere sportslig og engagerende køreoplevelse med øget dynamik - uden at gå på kompromis med de typiske Bentley-dyder som overlegen komfort og køresikkerhed.

Continental GT Speed har naturligvis, som alle Continental-modeller, permanent firehjulstræk, der er bygget op om et Torsen-differentiale, som kontrollerer de voldsomme kræfter og det høje moment og sikrer overlegent vejgreb og stabilitet uanset vej- og vejrforhold.

Wolfgang Dürheimer, bestyrelsesformand og CEO for Bentley, siger om den nye Continental GT Speed: ''I næsten et årti har Bentley Continental GT defineret begreber som luksus og grand touring, og den unikke W12-motor har været så stor en succes, at Bentley nu er verdens største producent af 12-cylindrede motorer. Den nye Continental GT Speed tilføjer noget kant, og den mere sportslige karakter understreger mærkets position på toppen - og er med til at udvide Continental coupés appel på verdensplan.''

Det muskuløse og elegant formede coupé-karrosseri er let ændret med sportslige undertoner på Continental GT Speed i forhold til Continental GT. Mest fremtrædende er den mørktonede trådgrill, lavere luftindtag og 'hakkerne' i den dobbelte udstødning.

Continental GT Speed leverer sublim ydelse og dynamik uden at gå på kompromis med komfort, raffinement, håndværk og kvalitet. Bentley bruger kun de bedste materialer, og den håndforarbejdede kabine byder som standard på Mulliner Driving Specification. Dertil kommer en række Speed-specifikke designændringer som kombinerer stilig luksus med en sportslig karakter.

Bentley Continental GT Speed har verdenspremiere på den prestigefulde Goodwood Festival of Speed, som finder sted fra den 28. juni til den 1. juli, hvor en før-produktionsudgave af den nye coupé to gange dagligt vil tage turen op af Goodwood Hill - med Juha Kankunnen, Guy Smith og Derek Bell bag rattet.