Bentley har taget endnu et skridt mod en ledende miljøstrategi i luksussegmentet. Den britiske bilproducent kan nu garantere 85 procent genanvendelse af alle materialer, der benyttes i det nuværende Continental modelprogram. Derved manifesterer Bentley sig, som en af de første i luksussegmentet, der tilbyder miljøvenlig genbrug ved slutningen af en models livscyklus.


Bentleys genanvendelsespolitik har opnået officiel anerkendelse fra Tysklands motor transport myndigheder (KBA). Ved en ceremoni i Berlin overrakte præsidenten for KBA Ekhard Zinke det officielle miljøcertifikat til Dr. Arno Homburg, der er øverst ansvarlig for modelprogrammet hos Bentley Motors.

"Vores miljøpolitik er baseret på vedvarende principper, og vi antager et holistisk kig på hele arbejdsprocessen. Allerede i designfasen overvejer vi, hvilken påvirkning i miljøet de anvendte komponenter har gennem modellens levetid. Og det til trods for, at 70 procent af alle Bentley modeller, der er produceret til dato, stadig eksisterer, idet en Bentley som oftest ender som et samlerobjekt frem for på skrotpladsen. Det er vores ansvar som bilproducent at bidrage til forbedringer i miljøet, hvilket dette certifikat understreger," fortæller Dr. Arno Homburg.

"Det er glædeligt at se denne dedikation på miljøområdet fra en bilproducent i luksussegmentet. Vores strenge standarder er nød til også at omfatte nicheprodukter. Som europæisk myndighed er det KBA's ansvar at verificere de genanvendelses- og genbrugsmuligheder, der eksisterer i bilindustrien," fortæller Ekhard Zinke.

Ved at efterkomme de strenge miljøstandarder fra KBA garanterer Bentley, at andre industriformer er i stand til at udnytte eller på anden vis genanvende hovedparten af de materialer, Bentley benytter i konstruktionen af deres modeller. Det modtagede miljøcertifikat er en del af den omfattende miljøstrategi, Bentley følger. Foruden at forbedre miljøaspekterne i produktionsprocessen omhandler strategien endvidere en konstant stræben efter nye miljøvenlige teknologier i selve modellerne.

Bentley har allerede lanceret Bentley Continental Supersports, der kan køre på både benzin og/eller bioethanol, hvilket markant reducerer udledningen af CO2-udslip. Som pionerer i luksussegmentet er Bentley foregangsmænd i anvendelse af alternative brændstoftyper og fra 2012 vil alle Bentley modeller være tilgængelige med motorer, der kan køre på biobrændstof. Dette vil blive opnået gennem flere forbedringer herunder introduktionen af en ny motor, der i sig selv vil reducere brændstofforbruget med op til 40 procent. I alt vil Bentley reducere deres CO2-udslip med 15 procent frem til 2012.

"Bentley forbliver tro mod sin unikke kombination af performance, sublimt håndværk og uovertruffen komfort, men vi vil stadig bidrage med vores indsats for at spare ressourcer i luksussegmentet," slutter Dr. Arno Homburg.