Bentley tror på, at deres luksus-SUV kan slå rekorden på Pikes Peak –men det kræver, at den 2,1 tons tunge firehjulstrækker kører med et gennemsnit på over 100 km/t gennem de 156 sving.

Pikes Peak er ét af de mest krævende motorløb i USA. I år er det 96. gang, det afholdes i Colorado, og ruten strækker sig stadig over 19,99 kilometer fordelt på 156 sving og 1.440 meter stigning. Løbet tog senest en kører i 2015, da Carl Sorensen døde i forbindelse med, at hankørte udover kanten under træningen. Men det skræmmer ikke Bentley. De mener, at deres kæmpe luksus-SUV Bentayga kan blive den hurtigste serieproducerede SUV, der har kørt op af bjerget.

Volkswagen Touareg - toppen af poppen

Hvis du ikke er helt bekendt med den britiske SUV med det uudtalelige navn, så er det en Range Rover-konkurrent, der er bygget på samme platform som Audi Q7, Porsche Cayenne og den nye Volkswagen Touareg. Kampvægten er normalt på 2.440 kilo, men så drives den til gengæld også frem af en 6-liters W12-motor med to turboer og 600 hk. Og helt ærligt, trods den store masse, så er den ikke ligefrem sløv – 0 til 100 km/t klares på 4,1 sekunder.

Racer klargjort
Fordi Bentayga skal deltage i produktions-klassen, er reglerne strenge i forhold til, hvor meget man må ændre. Det er dog tilladt at fjerne 300 kilo interiører, og man har også installeret et sikkerhedsbur, brandsluknings-system og racersæde, som chaufføren Rhys Millen sikkert sætter pris på – han har for øvrigt vundet løbet to gange før, så han er en velprøvet herre.

Her er Rolls-Royce's SUV

Udover en sportsudstødning fra Akropovic og særlige Pirelli-dæk, er der ikke ændret på selve bilen, men den stiller selvfølgelig med firehjulstræk fra fabrikken, adaptiv luftaffjedring og specielle 48 volts aktive krængningsstabilisatorer. Ydermere er bilen også udstyret med et styling specification kit, der har en kulfiber frontsplitter, diffusere, sideskørter og en aerodynamisk hækspoiler.

Range Rover skal bankes
Det er Range Rover, der indtil videre holder rekorden, som de satte i 2013 med en Range Rover sport med 510 hk og tiden 12:35.1. Hvis Bentley skal slå den rekord, skal Millen kører med en gennemsnitsfart på over 100 km/t, og det er måske også derfor han og hans team har trænet i seks måneder for at optimere alt i forhold til løbet.