Kvinderne i Saudi-Arabien kan fremover sætte sig lovligt bag rattet – det giver potentielt ni millioner nye kunder, så bilproducenterne står klar med åbne arme.

Saudi-Arabien er det sidste land i verden, der giver kvinder lov til at køre bil. Til sammenligning fik den første kvinde i Danmark kørekort i 1912, men nu sker det altså endelig, og det bliver fejret af flere bilproducenter med idérige opslag på de sociale medier.

Både Nissan, Ford og Volkswagen har været helt fremme med slogans som ”Velkommen til førersædet,” og hashtags som "#SaudiWomenMove," og "#SaudiWomenCanDrive." Men bilproducenterne er ikke kun glade på kvindernes vegne. Der er nemlig penge indblandet.

Nye kunder
Saudi Arabien med sine 32 millioner indbyggere er verdens 21. største bilmarked, og det land i regionen, der importerer flest biler. Og står det til bilproducenterne, skulle der gerne strømme endnu flere biler til landet, når kvinderne bliver sluppet fri bag rattet. Ifølge Reuters vil de ændrede regler give omkring ni millioner kvinder mulighed for at køre i løbet af de næste år, og de skal jo have noget at køre i. Ved at støtte kvinderne, håber bilproducenterne at sende et signal, som på sigt kan veksles til en slutseddel.

De eneste, som måske ikke er så glade for nyheden, er de omkring 1,3 millioner mandlige chauffører, der har kørt rige kvinder og deres familier rundt. Chaufførerne har dog lidt tid at løbe på endnu. Lovændringen træder først i kraft i juni 2018, for Saudi-Arabien har åbenbart ikke en tilstrækkelig infrastruktur til at træne og teste kvinder endnu.

Her kan de se biltorvets anbefalinger til hvilke biler, som passer til kvinder:

https://www.biltorvet.dk/artikler/nyheder/biltorvets-bud--biler-der-imponerer-kvinder/2873

Eller se skønhedsbloggernes valg af den perfekte kvindebil:

https://www.biltorvet.dk/artikler/nyheder/utroligt-mange-gode-biler--til-kvinder-/2874

Eller nyde den kvindelige motorjournalist på Pret-A-Partirs valg af sine favoritbiler her:

https://www.biltorvet.dk/artikler/nyheder/utroligt-mange-gode-biler--til-kvinder-/2874