Der er knap 40.000 biler til salg på biltorvet.dk. Vi har her fundet tre gode budgetbiler og tre drømmebiler, der appellerer til kvindens krav til bekvemmelighed, sikkerhed, miljø, praktikalitet og stil. Kort sagt, biler der imponerer kvinden mere end manden. 

Undersøgelser viser, at i 80 procent af alle bilkøb har der været en kvinde inde over, og 40 procent af alle bilkøb foretages af en kvinde. Andre undersøgelser viser, at kvinder ikke imponeres af de samme ting, som mænd, når de kigger efter bil.

Peugeot Danmark har gennemført en undersøgelse, hvor 3000 kvinder listede det, de lægger mest vægt på, når de skal købe bil. Peugeots undersøgelse viste, at det blandt andet handler om komfort og bekvemmelighed – den skal have parkeringssensor, aircondition, Bluetooth og USB til smartphone osv. Ting, der gør bilturen til en god oplevelse.

Musik på vejen
En af de gode oplevelser er blandt andet musik i bilen. Hvor godt anlægget spiller er ret vigtigt. YouGov lavede en undersøgelse for Toyota blandt 1012 danskere, hvor tre ud af fire kvinder svarer, at de altid eller ofte bruger lydanlægget i bilen, mens kun fire procent aldrig tænder for radioen. Faktisk elsker kvinderne musik i bilen så meget, at det er vigtigere for dem med et godt lydanlæg i bilen end eksempelvis sædevarme.


Læs også: Utroligt mange gode biler (til kvinder)


En fjerde undersøgelse foretaget af analysefirmaet Frost & Sullivan viser, at kvinder især kører efter små og manøvrebare biler, men også design, plads, sikkerhed, materialekvalitet, farve og bæredygtighed spiller ind. Undersøgelsen bekræfter, at ekstraudstyr, der gør turen mere bekvem, står højt på ønskelisten.

Undersøgelsen viser også, at kvinder har en mindre tendens til at associere dem selv til et bestemt bilmærke, -model eller -type, som fx stationcar eller SUV.

Kvinder med fart på
Lidt anderledes ser det ud, når man ser på karrierekvinder. Undersøgelsen viser, at karrierekvinder er mere modtagelige overfor luksusbiler ejet af berømtheder. En anden undersøgelse, gennemført af BMW, viser at de sætter pris på kvalitet, acceleration og elegance. Det er blandt andet køreglæde, æstetik, og at bilen er miljøvenlig, som vægter højt. Erhvervskvinder sætter generelt pris på eksklusivitet, intelligent design og på, at bilen er sofistikeret. Samtidig går kvinder i højere grad end mænd op i storytelling. Brandets historie og kulturarven har større betydning for kvinder end for mænd.


Læs også: Skønhedsbloggernes favoritbiler


Her er Biltorvets bud på tre overraskende gode nyere brugte biler, som er dejlige at køre - også i tæt bytrafik, samt tre drømmebiler, hvor tegnebogen kommer en smule på overarbejde. Og nej, FIAT 500 er ikke på denne liste, da den er for oplagt.


Mini
På verdensplan bliver 61 procent af alle Mini’er købt af kvinder, hvor især den åbne cabriolet har været populær. Det nuttede design trækker, du får masser af køreglæde, og de brugte er ved at være nede i en god pris. Den fås i tre generationer, 2000-2007, 2007-2014 og 14-nu. Mini har en gloværdig fortid som engelsk folkevogn, men den nye Mini som kom i 2000 er tyskejet af BMW. Der er over 150 til salg lige nu på biltorvet.dk og den kan fås fra priser under 50.000 kroner. Se dem, ved at klikke her.

Ford Fiesta
Den lille Fiesta er landet hos din autoforhandler i en spritny udgave, og modellen er en storsællert for Ford. De små 1,0 liter EcoBoost-motorer nipper kun lige til benzinen, og har kræfter nok til at gøre den lille mini sjov at køre i. Og så har den engang vundet Women's World Car of the Year, så noget må den jo gøre rigtigt.

Skal du køre langt, kan du overveje dieselversionerne med 1,5 eller 1,6 liter motor. Der er knap 500 Fiestaer til salg på biltorvet.dk, så udvalget er stort. Titaniummodellen har mest udstyr.

Klik her, for at se Fiestaer til salg.

 

Citroën C4 Cactus
Det smarte design med bademåtterne på siden, kaldet airbumbs, har også et praktisk formål, hvor de tager Bilka-bulerne. Interiøret ligner en dametaske og kabinen er renset for unødige knapper. Alt styres fra en skærm i midten. Cactusserne leveres typisk med masser af udstyr og de fleste har glastag. En kuriositet (blandt mange) er, at der kun er make-up spejl i solskærmen i førersiden, hvor damen jo sidder. Kig også på den spritnye, billigere og lidt mindre C3, der har næsten samme interiør som Cactus og airbumbs i siderne, man dog kan vælge fra.

Se udvalget af Cactus her.

 

Når følelserne bestemmer:

Jaguar F-Pace – Store SUV’er er sikre biler alene i kraft af deres størrelse, set i forhold til minibiler. Vognen har masser af stil. Jaguar er et hæderkronet britisk bilmærke med en stolt fortid og indiske ejere, der ikke er bange for at tænke ud af den britiske boks. F-Pace blev årets kvindebil 2016 og har vundet en masse andre store priser. Det er Jaguars hurtigst sælgende vogn nogensinde. Hvis den er for stor, har de netop annonceret en mindre version, E-Pace. Den er dog ikke klar til salg endnu. Se udvalget af den stolte brite her.

Volvo XC60 – Igen er vi i SUV-verdenen, hvor denne trygge svensker ikke alene imponerer med sit smukke ydre, men også det indre stilrene skandinaviske design tiltaler. Det er designet af kvinder, så der er små rum med plads til ting alle steder. Måske en for oplagt kandidat? Volvo er kendt for at lave sikre biler - og denne er ingen undtagelse. Den er netop kommet i en ny version, og forgængeren har været en dundrende succes for Volvo. Lige nu er der over 100 til salg på biltorvet.dk, så der er nok at vælge mellem. Se dem her

BMW 3-serie E90 – BMW skal vi have med her, fordi fabrikken er førende inden for bæredygtighed. 11 gange er BMW kåret som verdens mest bæredygtige bilmærke - senest i 2016. De laver også biler, der kører godt, og ofte er det den bil, andre biler måles efter. Kigger du på brugt BMW, så får man kun den ægte bimmerfornemmelse med en sekscylindret en af slagsen. Eller man kan tage en diesel, de er både stærke og sparsommelige. E90-serien er femte generation af BMW’s mellemklassevogn, produceret mellem 2004-13. Se udvalget på biltorvet.dk her.

 

Se også:
Utroligt mange gode biler (til kvinder)

Skønhedsbloggernes favoritbiler