C-Crosser er den første SUV fra Citroën og havde premiere på forårets biludstilling i Geneve.
Den kommer til salg på de første markeder i juli, herunder Frankrig. Med hensyn til det danske marked afventer Citroën udviklingen i markedet efter omlægningen af bilafgifterne.

C-Crosser er beregnet til kørsel på såvel landevej som rigtig dårlig vej, til komfortabel familiekørsel og til transport af større genstande. Den henvender sig dermed til de kunder, som søger en virkelig alsidig bil, der giver både frihed og komfort. C-Crosser giver masser af køreglæde takket være kombinationen af en dieselmotor, som både er højtydende og økonomisk, dynamiske køreegenskaber med firehjulstræk og en stærk karrosseristruktur.

 


Højtydende motor med partikelfilter

HDi-motoren på 2.2 liter giver en smidig og komfortabel kørsel. Den har en effekt på 160 hk DIN (156 hk CEE) og et moment på 380 Nm og er udstyret med partikelfilter. Ud over at være højt-ydende er den også økonomisk med en udledning af CO2 på under 200 g/km (191 g/km med 16 tommer hjul og 194 g/km med 18 tommer).

Meget fleksibel

C-Crosser kan indrettes til rigtig mange behov. Den er udstyret med 5 + 2 sæder, og der er længdejustering af sæderne på række 2. Sæderække 2 kan klappes sammen ligesom sæderække 3, så man får et plant gulv. For sæderække 2 kan det ske med elektrisk betjening via en kontakt i bagagerummet.
Det giver mulighed for at transportere selv store genstande i bilen, og gør det nemt, alt efter behov,
at fordele pladsen mellem passagerer og bagage.

 


Dynamisk design

Bilen ser både muskuløs og dynamisk ud. Den har raffinerede detaljer som i en stor familiebil, og Citroën’s designafdeling har sørget for, at den har fælles træk med de øvrige Citroën modeller.


Samarbejde med klar identitet

C-Crosser udspringer af samarbejdet mellem de to koncerner PSA Peugeot Citroën og Mitsubishi Motors Corporation om at producere en SUV til det europæiske marked. Den fremstilles på
Mitzushima fabrikken i Japan, som skal producere 15.000 C-Crosser om året til Citroën.
HDi-motoren er udviklet af PSA Peugeot Citroën og fremstilles på Trémery fabrikken i Frankrig.

Samarbejdet giver Citroën mulighed for at udvide sit modelprogram, som allerede nu er det bredeste i mærkets historie.

Citroën’s ingeniører har været dybt involveret i udviklingen af bilen til det europæiske marked, så C-Crosser byder på køreegenskaber med en omhyggelig afstemning af komfort og vejgreb og giver fører og passagerer stor køreglæde. Opsætningen af bilen minder meget om de andre modeller i Citroën’s modelprogram
Tilsvarende har Citroën’s designafdeling forstået at tilføre C-Crosser tydelige Citroën-træk.