Biler roses ofte for deres komfort og gode køreegenskaber. To elementer som helt naturligt er i fokus, når der skal vurderes nye og gamle biler. Der findes dog også biler, hvor disse to temaer ikke er relevante. For det første fordi bilen dumper på begge parametre, og for det andet fordi bilen har så meget andet at byde på. Eksempelvis charme og historik, som det er tilfældet med bilen, der er i fokus i denne blog. En bil, som du nok ikke skal tage med på langfart, men som alligevel fortjener et blogindlæg, da det hører til sjældenhederne, at den er til salg på dansk grund. Der er nemlig kun produceret 6.902 eksemplar af den.

Der er tale om én Zündapp Janus. En bil der nok ikke umiddelbart siger de fleste så meget, og det er egentlig meget forståeligt. Som nævnt er der kun produceret 6.902 eksemplar, og produktionen stod på i halvandet år i årene 1957/1958. Derfor er det jo bestemt heller ikke en bil, man ser hver dag, og Zündapp Janus er da også den eneste bilmodel, der nogensinde blev produceret af Zündapp, som ellers var en succesfuld motorcykel producent. 

Succes fik Zündapp dog aldrig med den lille Janus model, der blandt andet gjorde sig bemærket ved, at man som bagsædepassager sad med ryggen til føreren og kiggede ud af bagruden. Bilen var udstyret med to forskellige indgange, en dør til bagsædepassagerne og en dør til fronten af bilen. Dørenes placering umuliggjorde også, at der var plads til en motor foran eller bagi, og derfor blev den placeret midt i bilen. Det fik dog konsekvenser for bilens stabilitet, da motoren var for let, når der sad passagerer bag i bilen. Motoren yde tilmed kun 14 hestekræfter, så der var ikke tale om en imponererende ydeevne. Der var med andre ord ikke ligefrem basis for en salgssucces, og den udeblev også.

Så det er bestemt ikke på grund af køreegenskaberne eller komforten, at Zündapp Janus fortjener et blogindlæg, men simpelthen på grund af charmen og historikken. Hvorvidt den er smuk kan bestemt diskuteres, men det er indiskutabelt, at den har charme, og den vil vække opsigt ligegyldigt, hvor den kommer frem.

Se Zündapp Janus på Biltorvet her