Chrysler PT Cruiser: Ny front og nyt interiør,lige så praktisk som før.

Moderniseret dieselmotor, 25 procent mere effekt.

I januar begyndte salget af den moderniserede version af Chrysler PT Cruiser i Danmark. Den faceliftede model kendetegnes af en Chrysler typisk for- og bagende, nyt interiør og en moderniseret dieselmotor, der er økonomisk, 25 procent stærkere end tidligere og opfylder tidens miljøkrav.

Det praktiske, møblerbare interiør med det udtagelige 60/40 splitbagsæde genkendes fra tidligere, og cabriolet modellens fire siddepladser er unik for denne størrelse bil.

Chrysler PT Cruiser, hvis udseende ikke efterlader nogen uberørt, er allerede blevet solgt i 875.000 eksemplarer Med en bredere grill, understreget af et bredt Chrysler-emblem, og fremtrukne forlygter samt blødt afrundet bagende med en diskret tagspoiler, forstærkes slægtskabet til den øvrige Chrysler familie.

Den største forandring bemærkes inden døre. Den lige så rummelige som praktiske kabine er udstyret med nyt panel og midterkonsol i mat sølvfarve. De tre runde instrumenter domineres af et tydeligt speedometer. Varme/ventilationssystemet med aircondition er lettere at betjene, og har fået forøget kapaciteten med 20 procent. Dørhåndtaget ved forsæde passageren ligger godt i hånden, og der er rigeligt med kopholdere og andet udstyr, der gør køreturen til en nydelse. Et eksempel er nye højttalere og en ny integreret radio/CD med stærkere udgangseffekt og tilslutning til MP3 afspillere.

I forbindelse med moderniseringen af Chrysler PT Cruiser, er lydniveauet i kabinen sænket med mellem to og fem procent, afhængig af model. Den mest markante sænkning af lydniveauet finder vi i PT Cruiser 2,2 CRD, hvis dieselmotor er forbedret med ny teknik. En ny type turbo med VGT (Variable Geometry Turbocharger), altså variabel vinkel på, hvordan udstødningsstrømmen rammer bladet på turbinesiden, har sammen med andre ændringer ført til en effektforøgelse på 25 procent, hvilket er lig med 150 hestekræfter/110 kW.Motoren leverer et maksimalt drejningsmoment på 300 Newtonmeter mellem 1.600 og 3.000 omdrejninger i minuttet. Forbruget stopper ved 14,9 km/l ved blandet kørsel, og i kombination med en femtrins manuel gearkasse klarer PT Cruiser 2,2 CRD nul til hundrede kilometer i timen på under elleve sekunder (10,8).

Lige som tidligere kan man også få sin PT Cruiser med 1,6 eller 2,4 liters benzinmotor. Eller en 223 hestes turbo på 2,4 liter.

Priser: Chrysler PT Cruiser ”Facelift” koster fra kr. 244.900