Den helt nye Volvo S40

Volvo Car Corporation offentliggør nu de første billeder af Volvo S40 - den helt nye sedan i kompakt-klassen. Den nye Volvo S40 har premiere på biludstillingen i Frankfurt i september måned.

Med et revolutionerende interiør-design, sikkerhed i topklasse samt drivliner, der tilgodeser både fem-cylindrede motorer og firehjulstræk, har Volvo S40 taget et beslutsomt og overbevisende skridt fremad. Volvo S40 er den første helt nye model fra Volvo Cars efter den succesfulde introduktion af Volvo XC90 - bilen, som omdefinerede SUV-segmentet.Den nye Volvo S40 afløser den hidtidige model af samme navn, der blev introduceret i 1995. Der er tale om en helt ny model i Volvo's S-serie, som også indbefatter Volvo S60 og S80 modellerne.

Set udefra er den nye Volvo S40 umiskendeligt en Volvo, en moderne videreudvikling af et traditionelt designsprog. Interiøret repræsenterer intet mindre end en revolution, med en særlig 'slimline' midterkonsol, hvis lige ikke tidligere er set i bilverdenen, og som udstråler en aura af eksklusivitet, enkelhed og rummelighed.

I den nye Volvo S40 viderefører Volvo Cars sin banebrydende brug af højstyrkestål. I bilens nye frontstruktur er der anvendt fire forskellige typer stål i et højteknologisk samspil, der giver de kørende maksimal sikkerhed.Den nye Volvo S40 introduceres med et udvalg af fem-cylindrede motorer med T5 modellen (220 hk) som topmodel. Endvidere tilbydes en fire-cylindret turbodieselmotor på 136 hk.

Volvo S40 T5 kan også vælges i en AWD-version med Volvo's elektronisk styrede firehjulstræk og en sekstrins manuel gearkasse. I 2004 udvides motorprogrammet desuden med firecylindrede benzinmotorer.

Den nye Volvo S40 er første model i en række af nye Volvo-modeller, der anvender samme teknologi. Den næste i rækken er Volvo V50, en ny stationcar, som når ud i forhandlernes salgslokaler i første halvår 2004.