De nye Volvo S40 og V50 – mere dynamisk design og ekstra aflæggeplads

Større forskel på S40 og V50

Ny, lavere og bredere S40 front

Ny, sportslig grill giver V50 et mere robust udseende

Smallere baglygter og ny kofanger bagpå

Større og mere praktisk aflæggeplads

Nye panelindlæg i ægte eg – Nordic Light Oak

En række markante designfornyelser bringer den nye Volvo S40 tættere på Volvo's nye S-designlinie, som blev introduceret med den nye Volvo S80. Samtidig nærmer Volvo V50 sig den nye V-designlinie og dermed den helt nye Volvo V70, uden dog at gå på kompromis med V50's kompakte og sportslige egenskaber.

"Når det gælder det udvendige design, er det vores mål, at S40 og V50 skal være mere forskellige. Hvad interiøret angår, har vi fokuseret på at få frigjort ekstra plads til opbevaring," siger Volvo Cars' designdirektør Steve Mattin.

Hvis man betragter den nye S40 forfra, ser man tydeligt inspirationen fra Volvo S80. Den nye, bløde front givet et bredere og lavere indtryk takket være en ny grill med et større Volvo logo, nye forlygter og et lavere luftindtag, der løber over hele fronten i modsætning til den nuværende models tredelte design.

"Den nye, lavere og mere vandrette fremtoning udstråler smidig styrke. Et indtryk, der forstærkes, når man ser bilen fra siden. Bagpå er det de nye baglygters form og den nye kofanger, der understreger det dynamiske udseende," siger Steve Harper, som har haft ansvar for designet af de nye Volvo S40 og V50.

Den nye, sorte grill med det større Volvo logo understreger Volvo V50's sportslige designsprog. De nye forlygter og de tre lave luftindtag er andre detaljer, som får den nye front på V50 til at se mere robust ud.

Smallere baglygter

Den nederste del af baglygtepanelet på både S40 og V50 er 30 mm højere end tidligere, og selve lygterne har et helt nyt grafisk layout. Bremselysene er nu af LED typen, og positionslysene understreger bilens 'skuldre' .

Den nye kofanger har integrerede reflekser nederst i hjørnerne, og det lavere, bredere designsprog suppleres af udstødningsrørets mere horisontale linier.

"Udstødningsrørets forbedrede form og position er et godt eksempel på, hvordan et lille ekstra visuelt touch kan give et meget markant resultat," siger Steve Harper.

Mere aflæggeplads

"Kritikken af de nuværende modellers begrænsede aflæggeplads var i høj grad styrende, da det blev tid til at tegne det nye interiør i S40 og V50. Vi var ikke tilfredse, før vi vidste, at vi havde fundet en effektiv udnyttelse af hver eneste kubikcentimeter," husker Steve Harper.

Teamet koncentrerede sig om to områder: dørsiderne og midterkonsollen.Hele den nederste del af fordørenes paneler er nydesignet. Lydanlæggets højttalere fik en ny form, så der blev frigjort plads til nye, større opbevaringsrum med plads til en bog eller mappe i A4 format, en opretstående sodavandsdåse eller en liggende vandflaske. Som sidegevinst blev der også frigjort plads til en ekstra Dynaudio højttaler (kun til Premium Sound), som rykker lydoplevelsen endnu et trin opad.

Større og mere elegant midterkonsol

Den ikoniske, supersmalle midterkonsol kan leveres i forskellige materialer bl.a. den nye version med ægte eg (Nordic Light Oak), og samtidig er konsollens elegante, kurvede design nu forlænget hele vejen til bagsædet. Og også her er opbevaringspladsen videreudviklet med udgangspunkt i et af skandinavisk designs mest velkendte træk – smart funktion.

Håndbremsen har fået et mere kompakt design, hvilket ligeledes har givet ekstra plads til opbevaring.

Jalousilåge og fleksibelt armlæn

Jalousilågen, der kan trækkes hen over de nye, større opbevaringsrum, suppleres nu af et forbedret, mere fleksibelt armlæn til føreren. Dette har en indbygget detalje, som designteamet spøgefuldt kalder 'burger-bordet'.

"Vi har sågar udnyttet de små rum, som normalt bare er dækket til, når de ikke bliver brugt til kontakter til ekstraudstyr eller tilbehør. Nu er det pågældende sted i stedet for omdannet til en bekvem opbevaringsplads til f.eks. en mobiltelefon," forklarer Steve Harper, og tilføjer: "Og bag på konsollen er der endnu en lille juvel: En flip-up holder til en 1,5 liters flaske, som er let at nå for bagsædepassagererne".

Nyt indtræk og klar grøn farve

Også når det gælder indtræk, er der kommet et par spændende nyskabelser til, f.eks. en ny, finere lædertype og et grønt stof med det poetiske navn Spring Green. "Det grønne indtræk er helt i overensstemmelse med vores kunders stigende ønske om at kunne vælge selv. Vi begyndte med blåt og rødt indtræk i den nye Volvo C30, og nu introducerer vi grønt i de nye S40 og V50. Jeg er sikker på, at det bliver meget populært," siger Steve Harper.