Den ny generation SL, Mere sporty end nogensinde

København – Mercedes-Benz introducerer til foråret den ny generation roadster: SL. Den fås bland andet med to nye V6-motorer med flere hestekræfter og samtidigt lavere brændstofforbug, og bilens styring og affjedring er forbedret for at give sportsligere køreoplevelser. Standard-udstyrs-niveauet er øget og det designmæssige slægtskab til nogle af dens legendariske forgængere er blevet forstærket.

 

Slægtskabet med sine forgængere synes mere tydeligt på den ny SL-Klasse, hvis ny front og luftindtag på siderne sender tankerne til Mercedes-Benz klassiske sportsvogne som Mågevingen og Pagoden. Disse sporty træk mærkes også i bilens handling, idet den kan fås med en ny, hastighedsafhængig og mere direkte styring, samt to nyudviklede motorer. SL 350 har fået en helt nyudviklet sportsmotor med hele 316 hk, som kan køre næsten en halv kilometer længere på literen, selv med 44 hk mere end den nuværende model. I den ny SL-Klasse er de øvrige tre motoralternativer en ny indstigningsmodel SL 280 V6-motor med 231 hk, samt de velkendte SL 500 med V8 og kraftpakken SL 600 med V12-motor.

 

Bixenon bliver standardudstyr i den ny generation SL, og kan kombi-neres med Intelligent Light System, som har fem forskellige måder at lyse vejen op på alt efter køresituationen. Bilens åbningstider kan også forlænges, hvis man vælger at udstyre den med Mercedes-opfindelsen AIRSCARF. Det er et nakke-/skuldre-varme-system, som gør det muligt at køre åbent også i de koldere måneder. Mercedes-Benz multi-media-system COMAND bliver også standard i alle SL, og systemet er i øvrigt opdateret i forhold til den nuværende model.

 

Den ny generation SL-Klasse har premiere på Genève Motor Show i begyndelsen af marts, og kommer til Danmark i april.