Lancering af den nye Honda Civic, tilbage til rødderne

Hondas nye forhandlernet er klar til at løfte sløret for den nye Honda Civic 5 dørs. Med sit futuristiske ogsportslige design er Civic’en blevet godt modtaget i hele Europa, hvor efterspørgelsen er enorm. Officielintroduktion i weekenden den 25.-26. februar.Projektlederen bag den nye Honda Civic, Yoshiyuki Matsumoto, havde en drøm om at skabe en bil, der villeefterlade konkurrenterne i sin skygge, skabe noget, som ingen bilproducent havde skabt før, skabe en bilrevolution.

Med 16 millioner solgte enheder er Civic Hondas suverænt bedstsælgende model, og den ottende generationser ikke ud til at blive en undtagelse. Med den nye Civic er Honda gået tilbage til sine sportslige rødderved at give den et langt mere muskuløst, aggressivt og provokerende udtryk. Med det kompromisløse, kileformededesign får bilen sin helt egen klare profil i det konkurrencemættede C-segment, samtidig med atden sætter nye standarder for rummelighed og funktionalitet.

”Det har været en fornøjelse at følge, at Honda igen har vist evne og mod til at skabe en Civic, der leverfuldt op til Honda mærkets værdisæt og image. Civic’en rammer desuden det danske marked med en godtiming, da vi netop er i gang med at starte vores nye forhandlernet og lancere øvrige interessante Hondamodeller. Interessen er overvældende”, fastslår Hondas administrerende direktør, Mikael Larsen.

Funktionel sportsvogn

Den nye Civic 5-dørs redefinerer normerne for fleksibilitet og pladsforhold, og på trods af det knivskarpedesign er bilen mere praktisk og anvendelig end nogensinde før.Bagsæderne kan foldes ned med gulvet i én simpel bevægelse, hvilket skaber en bagagekapacitet på1.282-1.352 liter (415-485 liter uden nedfældede bagsæder). Desuden kan bagsæderne vippes op modbagsædets ryg, hvormed der opstår et dybt og rummeligt opbevaringsrum. Med brændstoftankens placeringmellem forsæderne har man skabt et fladt og dybt bagsædegulv, hvilket er med til at generere detteenestående opbevaringsrum i en bil i C-segmentet.

Interiøret i Honda Civic er lige så banebrydende og modigt som eksteriøret. Blandt andet introduceres ”DualDash”-konceptet, som deler instrumentbordet i to: Basale oplysninger om kørslen, herunder digital hastighedsvisersamt økonomi- og omdrejningsindikator, vises øverst i instrumentpanelet, mens øvrige oplysningervises på den nederste del.

Med dette design kan føreren holde øjnene på vejen, koncentrere sig omkørslen og samtidig holde sig tilstrækkeligt informeret, hvilket understreger bilens brugervenlige og dynamiskeegenskaber. Cockpittet er i øvrigt sportsligt og præges af hightech-elementer kombineret med godepladsforhold og høj komfort.