Honda vil have endnu en rekord på Nürburgringen – denne gang for hurtigste forhjulstrukne pickup. Det er nok en rekord, som ikke bliver slået foreløbigt.

Honda og pickup – det er to ord, som sjældent dukker op i samme sætning, men nu har et lille hold fra Product Engineering omkring Hondas engelske fabrik i Swindon fået en skør ide. De har flået det meste af taget af en Civic Type R, og har i stedet bygget hele bagenden om til at være et lad. Affæren har fået navnet ’Project P’, og du skal ikke regne med at se bilen i produktion foreløbigt.

Honda Civic Type R - Satans firmabil

Bilen er et unikum, som er bygget til et engelsk motorshow, og selve bilen er en pre-produktionsmodel, så Honda-folkene har altså ikke skåret en helt frisk Type R op. Der hvor man normalt ville finde bagsæderne, er der nu forkromet dørkplade, og så er det lykkes ingeniørerne at bevare den ikoniske hækspoiler. Så når du skal have ting i ladet, åbner du bare bagagerumsklappen op sammen med spoileren, der vipper ind i ladet.

Rekordforsøg
Undervogn, gearkasse og den 2,0-liters turbomotor er der ikke ændret ved. Der pumpes stadig 320 hk ud gennem en stram 6-trins manuel gearkasse til de to brede forhjul. Derfor anslår Honda også, at pickuppen kan runde 0 til 100 km/t på 5,8 sekunder, og festen stopper først ved 270 km/t.

Island rundt i VW Amarok V6

De imponerende fartressourcer har gjort Honda-folkene sultne på et rekordforsøg. Den almindelige Type R er allerede indehaver af rekorden som verdens hurtigste forhjulstrækker på Nürbrugringens knap 21 kilometer lange krøllede asfalt. I alt kan banen tilbagelægges på 7:43.80 sekunder i en Civic Type R. Og mon ikke man skulle skaffe endnu en rekord til klubhuset, forklarer Alyn James, projektleder på ’Project P’.

Vi har en afdeling ved fabrikken i Swindon til særlige projektet, og netop dette projekt var en fantastisk mulighed for holdet til at vise, hvor kreative denne afdeling kan være. Den passion, som vores ingeniører har til Honda, skinner igennem i vores seneste projekt, og vi overvejer tilmed at tage bilen med til Nürburgringen for at se, om vi kan tage rekorden som verdens hurtigste forhjulstrukne pickup.

Netop denne rekord burde ikke være svær at få for Honda’en som i forvejen er svinehurtig. Hvis du er i tvivl, så se blot Biltorvets video af den almindelige Honda Civic Type R.