Den nye Lamborghini Reventón. En superbil uden lige.


Lamborghini Reventón er ekstrem både ifht. specifikationer og design og har hentet sin inspiration fra den seneste aeronautik. Men ikke nok med det, så produceres modellen kun i særdeles begrænset antal – faktisk blot 20 biler, som alle allerede er solgt! Hver til en pris af 1 million euro (eksklusiv skatter & afgifter). Lamborghini Reventón er dermed det ultimative symbol på ekstrem eksklusivitet.

Enhver Lamborghini er både sensuel og provokerende med en aggressiv innovativ stil. ”Reventón er dog den mest ekstreme af dem alle, den er bilernes superlativ. Vores designere på Lamborghini Style Centre tog den tekniske base fra Lamborghini Murciélago LP640 og komprimerede og intensiverede dens DNA”, udtaler Lamborghinis topchef, Stephan Winkelmann.

Lamborghini Reventón er designet i Sant´Agata Bolognese, som er fødested for alle biler født i tyrens tegn. Lamborghini Reventón repræsenterer ikke kun ”haute couture”; den står også for ophøjet dynamik samtidig med, at den er yderst anvendelig til hverdagsbrug.

Designerne har hentet inspiration fra den moderne aeronautik og har skabt en ekstremt præcis stil med en ny vitalitet.

Fronten er karakteriseret af den skarpe vinkel og af de kraftfulde, opadpegende luftindtag. Selvom de ikke sender luft direkte til turbinen, som det sker i et fly, er det nødvendigt med rigelige mængder luft for at afkøle carbon bremseskiverne samt de seks stemplede kalibrer.
Siden den legendariske Lamborghini Countach har saksedørene været et symbol på Lamborghinis V12, så også i Lamborghini Reventón åbner begge døre naturligvis opad.
Luftindtagenes asymmetriske konfiguration afspejler på bedste vis, at fokus ligger på det funktionelle. Vognbunden, der er blevet optimeret aerodynamisk, slutter bagtil med en air diffuser. Således sikres et fremragende vejgreb og stabilitet selv ved 340 km/t.

Motorhjelmen i lamineret glas med åbne ventilationsspalter giver et glimt til sportsvognens bankende hjerte.
Interiøret understreger med alcantara, karbon, aluminium og læder den høje kvalitet
Instrumenterne indbefatter tre TFT displays med innovative display indstillinger. Ved at trykke på en knap kan køreren skifte til et andet, næsten analogisk display, hvor de klassiske runde instrumenter – speedometer og omdrejningstæller – er konfigureret lige så innovativt og er således forvandlet til oplyste pilotlamper i forskellige farver.

Det tog mindre end 1 år at udvikle Lamborghini Reventón fra de første ideer til den færdige bil.
Den teknologi, man finder i en Lamborghini Murciélago LP640, er ikke blevet modificeret. Det er en klassisk 12-cylinder 6,5 liter motor. I Lamborghini Reventón garanteres der dog for 650 HK ved 8.000 omdrejninger pr. minut. Det maksimale drejningsmoment på 660 Nm sikrer et kraftfuldt skifte i omdrejningerne. E-gearet skifter gear hurtigere end selv den mest kompetente kører, og det permanente Viscous Traction firhjulstræksystem sikrer, at enhver kraft konstant omsættes til bevægelse.

Ligesom Lamborghini Murciélago LP640 så accelerer Lamborghini Reventón fra 0 til 100 km/t på blot 3,4 sekunder og har en topfart på mere end 340 km/t.