Frisk design og tekniske nyskabelser giver en masse køreglæde

Med et selvsikkert udseende og et venligt, iøjnespringende udtryk er den nye Opel Corsa parat til sin første offentlige fremtræden.

Scenen er sat under The British International Motor Show i London, åben fra 18. til 30. juli. Det er en verdenspremiere i Europas mest trend-sættende storby.

Den ny Corsa kendetegnes bl.a. en markant linieføring, sporty styring og et nyudviklet chassis, der giver fornemme kørekvaliteter. Kabinen er indrettet med kvalitet, masser af plads og mange muligheder for individuel smag.

Denne fjerde generation af Opels Corsa, som der indtil nu er solgt 9,4 millioner af alene i Europa siden 1982, kommer hos de danske forhandlere i oktober.

Meninger om den ny Corsa:

Carl-Peter Forster, præsident, General Motors Europe: ”Præcision, indhold, dynamik. Jeg elsker biler med indhold og det har Corsa så sandelig. Og det gør Corsa til en troværdig ambassadør for mærket Opel, kvaliteten er ikke bare noget overfladisk. Takket være det nye chassis er den lige så sporty af køre, som den ser ud.”

Hans Demant, administrerende direktør for Opel: ”Mit motto er: lille bil, stor køreglæde. Og det var, hvad vi alle oplevede, da vi udviklede den nye Corsa på nogle af verdens mest krævende testbaner. Fremragende køredynamik, perfekt køremåde og kraftige bremser, det er de karakteristika jeg forventer mig af en Opel i dag.”.

Niels Loeb, chefingeniør for Corsa Studio: ”Det er OK at være vovet, især hvis det er vores nye coupé-lignende 3-dørs Corsa. Og dens udtryk, klare øjne med et listigt smil. Det var lige det, vi ønskede at tegne os frem til, unik både ude og inde, så ejeren har en varig feel-good fornemmelse. Den beder om at blive kørt.”

Alain Visser, Executive Director, europæisk marketing, Opel: ”Spændende, ukonventionel, kreativ og dynamisk. Det er London i en nøddeskal, og sådan er Corsa også. Det er derfor jeg synes, London er det perfekte sted til verdenspremieren for Corsa, med byens mix af glæde og energi, det, vi kalder ”Funenergy”.”

Karakteristika for Opel Corsa

Design: slank langagtig silhuette, coupélignende taglinie, atletisk statur, muskulære skuldre,- alt går op i en enhed, der signalerer tydelig sporty fremtræden. (Længde: 3,99 meter, bredde: 1,71 meter, højde: 1,49 meter – akselafstand: 2511 mm.)

Indre: Øget plads i kabinen, en kørestilling med godt overblik, masser af farvemuligheder, materialer og dekoration med bl.a. ”glødende” halvgennemsigtige knapper og afbrydere og fin plads til småtingene.

Chassis: Komplet nyudviklet, fornemme kørekvaliteter, styreegenskaber i topklasse, masser af muligheder for elektronisk ekstraudstyr som understyringskontrol og variabel sportsservostyring, sænket sportschassis og 17 tommer hjul.

Motorer: Fås med tre benzinmotorer og to common rail turbo diesel motorer, fra 1,0 til 1,4 liter ydende mellem 60 og 90 hk samt en 1,7 liters CDTI dieselmotor, ydende 125 hk.

Hightech: Ny teknologi fås snart, bl.a. Halogen Adaptive Forward Lighting, avanceret radio/cd og dvd underholdningsudstyr, radio/cd-afspiller med MP3, mobiltelefon med stemmestyring og Bluetooth forbindelse samt elektronisk dæktrykkontrol.

Det individuelle: Mange muligheder for individuelle detaljer efter smag, og også mulighed for at forvælge en række personlige indstillinger elektronisk som f.eks. klimakontrollen eller musikanlægget, man kan få varme i rattet eller et panorama soltag.