Aldrig før i Porsche Boxsters historie har et generationsskifte været så skelsættende. Den åbne topersoners sportsvogn lanceres med en helt ny letvægtskrop og nydesignet chassis. Sportsvognens dynamiske køreegenskaber forstærkes i høj grad af markant lavere vægt, længere akselafstand, bredere sporvidde og større hjul. Køreegenskaberne er allerede enestående i klassen, hvilket understøttes af den nye elektromekaniske servostyring. Den nye Porsche Boxster har en uovertruffen ydeevne og er på samme tid op til 15 procent mere brændstoføkonomisk. Der forbruges væsentligt mindre end otte liter brændstof pr. 100 kilometer afhængig af modellen.

 
Den nye Porsche Boxster udnytter således det grundlæggende ændrede design med kortere udhæng, markant fremført forrudeplacering, fladere silhuet og udtryksfulde kanter. Passagererne omgiver sig med et helt nydesignet, fuldelektrisk tag, som nu skjules under et kalechedæksel. Endvidere er der er skabt et mere rummeligt interiør, der afspejler den nye Porsche fremtoning med stigende midterkonsol, som sikrer en yderligere forbedret ergonomi i alle modeller og kendes fra Porsche Carrera GT modellen.
 
Den nye generation af sportsvogne bliver lanceret i det klassiske Porsche modelpar bestående af Boxster og Boxster S. Begge modeller er udstyret med seks-cylindrede boxer-motorer med direkte benzinindsprøjtning, hvormed præstationerne yderligere forstærkes af elektrisk recuperering, varmestyring og start / stop funktion. Basismotoren i den nye Porsche Boxster leverer 265 hk fra en 2,7 liter slagvolumen, hvilket er hele ti hk mere end den foregående model. Teknisk set er det nu baseret på den 3,4-liters motor i Boxster S. Denne leverer nu 315 hk, hvilket er fem hk mere end den tidligere model. Begge modeller leveres med en manuel sekstrins gearkasse som standard og den syv-trins Porsche dobbeltkobling (PDK) som ekstraudstyr, der sikrer den bedste brændstoføkonomi og acceleration. I Porsche Boxster er brændstofforbruget med PDK 7,7 l/100 km og 8,0 l/100 km for Boxster S. Med PDK gearkassen accelererer Porsche Boxster med uafbrudt trækkraft fra 0 til 100 km / t på 5,7 sekunder, Porsche Boxster S på kun 5,0 sekunder.

 
Ønskes en forbedret køredynamik, tilbydes Porsche Sport Chrono pakken som ekstraudstyr til Boxster og byder på dynamisk drivlinieophæng for første gang. Nyt for Porsche Boxster er også Porsche Torque Vectoring (PTV) med mekanisk differentialespærre på bagakslen.
 
Den officielle lancering af den nye Boxster vil være i april 2012, men modellerne kan allerede nu bestilles hos Danmarks to autoriserede Porsche Centre, Porsche Center Jylland og Porsche Center Sjælland. Porsche Boxster koster fra kr. 982.584,- inkl. moms og afgifter. Porsche Boxster S koster fra kr. 1.222.257 inkl. moms og afgifter.