De første billeder af den nye Volvo XC60
– den sikreste og mest fantastiske Volvo nogensinde

Volvo Cars offentliggør nu de første billeder af en af årets mest spændende nye bilnyheder - den nye XC60. "Det er ikke bare den sikreste Volvo nogensinde - spørger man mig, er det også den mest fantastiske. En god kombination, ikke sandt?," mener Volvo Cars' administrerende direktør og koncernchef Fredrik Arp. De første XC60'ere kommer på markedet i Europa til efteråret.

 


Volvo Cars' nye crossover tager et modigt skridt ind i bilverdenens skrappeste og hurtigst voksende segment. Volvo XC60 er en spændende kombination af to biltyper: Forneden er de umiskendelige, velformede XC-muskler pumpet op, så de giver et stærkt, atletisk karrosseri, parret med stor frihøjde og store hjul. Foroven skaber de elegante linier den sportslige karisma, der ellers kendetegner en coupé.


Denne bil er ladet med mere emotionel stil og energi end nogen anden Volvo. Vi løfter vores design DNA til et helt nyt niveau ved helt bogstaveligt at skrue op for den visuelle volumen. Hvis man forestiller sig, at man i dag kan genkende en Volvo på hundrede meters afstand, kan man spotte XC60 på mindst den dobbelte afstand," siger Volvo Cars designdirektør Steve Mattin.
En anden vigtig ingrediens i XC60 modellens særlige karakter er dens lange række af intelligente sikkerhedssystemer. Den største og mest spændende nyhed på sikkerhedsområdet er City Safety - et unikt system, som hjælper føreren med at undgå eller reducere konsekvensen af en kollision med lav hastighed, hvilket er en almindeligt forekommende ulykkestype i bytrafik og i køkørsel.
Hvis Volvo XC60 er i fare for at kollidere med en forankørende, og føreren ikke reagerer i tide, bremser bilen selv.

 


“Vi er den første bilproducent i verden, som tilbyder denne type sikkerhedssystem som standard. City Safety er et klart bevis på, at den nye XC60 er den sikreste bil, Volvo nogensinde har produceret. Bilen er pakket med al vores indsamlede sikkerheds know-how og -teknologi, både når det drejer sig om at forhindre uheld og om at beskytte de kørende i tilfælde af en kollision", siger Fredrik Arp.

 


Med XC60 henvender Volvo Cars sig til en målgruppe, som stiller store krav til design, mærkeidentitet og high-tech indhold, når de skal vælge livsstils-produkter.  “Det kunne være C30 ejerens næste bil. Den er sportslig og spændende, men med større kapacitet på mange områder. Med XC60 udvider vi vores modelprogram, så vi kan  tiltrække endnu flere kunder med en aktiv, bypræget livsstil," forklarer Fredrik Arp.

Samme motorprogram i Europa og Nordamerika
Ved introduktionen af Volvo XC60 kan man vælge mellem tre motorer: den turboladede T6, der yder 285 hk, og to versioner af D5 turbodiesel på hhv. 185 og 163 hk. Alle har firehjulstræk (AWD) som standard.
"I løbet af 2009 præsenterer vi en forhjulstrukket 2,4 liters udgave med en Euro 5 dieselmotor, der yder 163 hk og har et CO2 mål på omkring 170 g/km," afslører Fredrik Arp.
Salgsmålet for den nye XC60 ligger over 50.000 biler om året. De fem største markeder i 2010 forventes at blive USA, Tyskland, Storbritannien, Rusland og Kina.
Den nye Volvo XC60 bliver bygget på Volvo Cars' fabrik i Gent, Belgien. Salget starter i Europa i andet halvår 2008 og i Nordamerika i begyndelsen af 2009.