I disse dage viser Volvo sin længe ventede, nye XC60 premium SUV på biludstillingen i Geneve.

Den nye bil erstatter Volvo’s oprindelige XC60, som i de ni år, der er gået, siden den blev introduceret, har haft stor succes og er blevet bedst sælgende mellemklasse-SUV i Europa. På verdensplan er der solgt næsten en million XC60, og globalt set udgør modellen omkring 30 procent af Volvo’s samlede salg.

”Vi har tradition for at designe stilfulde og dynamiske SUV’er med den seneste teknologi. Den nye XC60 er ingen undtagelse. Det er den perfekte bil til en aktiv livsstil, og den er næste led i vores fornyelses- og forandringsplan,” siger Håkan Samuelsson, adm. direktør og koncernchef i Volvo Car Group.

Ny komfort og sikkerhedsteknologi
Den nye XC60, som er en af de sikreste biler, der nogensinde er produceret, er udstyret med masser af ny teknologi. Volvo’s banebrydende City Safety system er udbygget med Steer Assist. Et nyt sikkerhedssystem, Oncoming Lane Mitigation, er med til at afværge frontale sammenstød, mens Volvo’s Blind Spot Indication System (BLIS) nu bruger Steer Assist funktionen til at reducere kollisionsrisikoen i forbindelse med vejbaneskift.

”Vi har haft fokus på at bygge en bil, som taler til alle sanser – fra et magtfuldt udsyn over vejen i en smuk og fredfyldt kabine til sikre, tillidsvækkende køreegenskaber,” siger Henrik Green, chef for Product & Quality i Volvo Car Group. ”Vi har været særlig opmærksomme på at gøre livet lettere for vores kunder ved at give dem nogle muligheder, der gør hverdagslivet lidt mindre besværligt”.

Pilot Assist, Volvo’s avancerede, semi-autonome førersupport system, som kan varetage styring, acceleration og opbremsning på velmarkerede veje op til 130 km/timen, er standardudstyr på XC60 med det højeste udstyrsniveau.

Ydelse
Under motorhjelmen i toppen af drivlineprogrammet i den nye XC60 ligger Volvo’s prisvindende T8 Twin Engine benzin plug-in hybrid. Motoren yder 407 hk og accelererer fra 0 til 100 km/timen på blot 5,3 sekunder.

”Vi har et bredt drivlineprogram. Den nye XC60 kommer med en diesel D4 motor på 190 hk og D5 med PowerPulse teknologi, der yder 235 hk. Vi har også den benzindrevne T5 på 254 hk og T6, som med både turbo og kompressor yder 320 hk og 400 Nm drejningsmoment,” tilføjer Henrik Green.

Men det er ikke kun under motorhjelmen, den nye XC60 kan levere. Det nye CleanZone anlæg med fire zoner bortfiltrerer skadelige emner og partikler fra luften udefra og sikrer dermed frisk luft i kabinen.

Hvad angår for infotainment og tilslutningsmuligheder kan Volvo tilbyde Sensus og Volvo on Call appen, begge med gratis opdatering og større brugervenlighed. Som i 90-serien kan også smartphone integration med CarPlay og Android Auto leveres.

Velskabt fornemmelse
”XC60 er en SUV, der er skabt til ikke at se ned på andre, men til at køre i. Eksteriøret har en atletisk form i diskret, tidløs kvalitet. Interiøret er en fornem kombination af gennemtænkt arkitektur, smukke materialer og den allernyeste teknologi. XC60 repræsenterer en ægte skandinavisk oplevelse, som giver vores kunder en fornemmelse af at være noget særligt,” siger Thomas Ingenlath, designchef hos Volvo Car Group.

Produktionen af Volvo’s nye XC60 starter i midten af april på Torslanda-fabrikken i Göteborg.