Peugeot Danmark belønner det bedste danske projekt i Peugeots internationale designkonkurrence.

Peugeots 5. internationale designkonkurrence er i fuld gang og frem til 20. juli har designerspirer verden over mulighed for komme med deres bud på ”Peugeot i fremtidens globale storby”. Peugeot Danmark har valgt at give designkonkurrencen en national dimension og belønner det danske projekt, som opnår den bedste placering med en tur til Shanghai Motor Show 2009.

Peugeot har inviteret unge designere verden over til at designe en koncept-bil, som udover over at afspejle Peugeots stil skal repræsentere nøgleværdierne i det 21. århundrede: Miljøbevidsthed, social harmoni, interaktiv mobilitet og økonomisk effektivitet.

Der har været stor interesse for Peugeot Designkonkurrence, som siden 2000 har modtaget mere end 12.600 forskellige projekter. Da Peugeot initierede designkonkurrencen for første gang i 2000 var 80 lande repræsenteret og dette tal steg i 2007 til 113, hvilket viser, at interessen har bredt sig langt ud over Europas grænser.

Også i Danmark har unge designerspirer vist stor interesse. Sidste års konkurrence viser, at der rundt omkring på de forskellige danske design- og arkitektskoler findes adskillige entusiaster med talent for bildesign. Ud af flere tusinde indsendte projekter fra hele verden opnåede ét af de danske projektforslag en flot placering blandt de 20 bedste.

Anders Lynge deltog med sit projekt ”Peugeot Peugster” og sluttede i finalen på en imponerende 20. plads. I et interview til Kolding Designskoles nyhedsbrev fortæller Anders Lynge om baggrunden for at deltage i designkonkurrencen:” Konkurrencen er på sin korte tid blevet en institution indenfor bildesign, og næsten alle bildesignere deltager i den.”

Peugeot Danmark sætter i forbindelse med den internationale designkonkurrence fokus på de unge danske talenter og Peugeots engagement i innovation indenfor bildesign. For at opfordre unge designentusiaster til at deltage, er der således hængt invitationer op på forskellige kreative og tekniske skoler landet over.
Det bedst placerede danske projektforslag premieres med en tur til Shanghai Motor Show 2009, hvor der vil være rig mulighed for at opleve fremtidige tendenser indenfor bildesign på nært hold.

Deadline for indsendelse af konkurrencebidrag er den 20. juli 2008, og man kan finde oplysninger om regler og tilmelding på www.peugeot.dk