Mercedes elektriske SUV EQC er på vej mod Danmark med priser, der slår konkurrenterne Audi e-tron og Jaguars I-Pace – og så kan den fås med anhængertræk.

Der er vind i sejlene hos de store elektriske SUV’er. Først kom Jaguar I-Pace, som tilmed tog titlen som Årets Bil i Europa, så kom Audi e-tron, og nu er Mercedes bud på vej mod Danmark – og den bliver billig. I hvert fald billigere end konkurrenterne.

Helt elektrisk i I-Pace

Mercedes nye model hedder EQC, og startprisen er 679.998 kroner for EQC 400 4MATIC. Den har 408 hestekræfter og en rækkevidde på op til 417 kilometer efter den nye WLTP-målemetode. Det sender den lige i hovedet på netop I-Pace og e-tron. I-Pace har nemlig 400 hestekræfter, en rækkevidde på 415 kilometer og en frapris på 713.880 kroner. E-tron har også 408 hestekræfter, en rækkevidde på 410 kilometer og en frapris på 799.990 kroner.

Den elektriske maskerade – Audi e-tron

Selvom den elektriske Mercedes er billigere end konkurrenterne, behøver du ikke gå på kompromis med udstyret. EQC får blandt andet et nyudviklet navigationssystem, som automatisk tager højde for vejens forløb og tilpasser hastigheden til gavn for komfort, sikkerhed og ikke mindst strømforbrug. Systemet indgår som en integreret del af det intelligente infotainmentsystem MBUX ­– Mercedes-Benz User Experience – som blandt andet giver mulighed for 3D-navigation. Derudover er den ny EQC udstyret med adaptive LED-forlygter, bakkamera, parkeringsassistent, Blind Spot Assist, 19 tommer letmetalfælge, lydanlægget Advanced Sound System og lydisolerende ruder.

Jydekrog
Med 408 hestekræfter og et drejningsmoment på massive 760 Nm klarer EQC 0 til 100 km/t-disciplinen på 5,1 sekund. Det er langsommere end I-Pace, som bruger bare 4,8 sekunder, mens Audi e-tron skal bruge 5,7 sekunder. EQC’s topfart er elektronisk begrænset til 180 km/t. Heldigvis har Mercedes valgt at udnytte de momentstærke elmotorer, så det er muligt at bestille den ny EQC med anhængertræk, der må trække op til 1.800 kg. Tesla Model X var den første elbil med anhængertræk, men også Audi e-tron og Tesla Model 3 kan nu fås med jydekrogen.

Bliv grøn mester i el- og hybridbiler

De første elektriske biler fra Mercedes forventes i Danmark i løbet af sommeren.