Den finpudsede R8-modelrække omfatter to karrosserityper - Coupé og Spyder - og tre motorer. Standardspurten for begge modeller udstyret med den nye 7-trins S-tronic-gearkasse er blevet forbedret med 0,3 sek., mens brændstofforbruget er blevet reduceret med helt op til 0,9 l pr. 100 km (22 g CO2 pr. km).

;

Den 8-cylindrede motor i Audi R8 V8 yder 430 hk og har et drejningsmoment på 430 Nm ved 4.500-6.000 omdr./min. I kombination med den 7-trins S tronic-gearkasse accelererer den R8 Coupé fra 0-100 km/t på 4,3 sek. på vej mod tophastigheden på 300 km/t. Audi R8 V10 med S tronic klarer standardspurten på 3,6 sek. og har en tophastighed på 314 km/h. Den 10-cylindrede motor yder 525 hk og leverer et drejningsmoment på 530 Nm til krumtapakslen ved 6.500 omdr./min.

Audi R8 V10 plus
Topversionen i modelrækken er den nye R8 V10 plus med 550 hk og et drejningsmoment på 540 Nm. Med S tronic accelererer den fra 0-100 km/h på 3,5 sek. og har en tophastighed på 317 km/t. Den nye topmodel fås kun som Coupé.

Ud over den 6-trins manuelle gearkasse fås der også en ny 7-trins S tronic, som erstatter den hidtidige R tronic. Den er standard på alle V10-modeller. Den hurtigt skiftende dobbeltkoblingsgearkasse omfatter en launch control-funktion, som giver optimalt vejgreb under igangsætning. Kraften overføres til vejbanen via det permanente firehjulstræk quattro med mest vægt på bagakslen.

Alle versioner af R8 har en fordeling af akseltrykket på ca. 43:57 - perfekt for en sportsvogn med centermotor. Tørsumpsmøringen gør det muligt at placere motorerne lavt, så bilen får et meget lavt tyngdepunkt. Alle hjul er monteret på dobbelte wishbones af aluminium. Opsætningen er møntet på dynamik i særklasse, men giver samtidig god komfort. Det adaptive støddæmpersystem Audi magnetic ride (standard på R8 V10) tilpasser støddæmpernes respons afhængigt af førerens og vejens krav. Undervognen på Audi R8 V10 er i særdeleshed sat op til dynamik. En særlig konfiguration inklusive en ændret opsætning af fjedre/støddæmpere med en tilsvarende justering af camber-værdierne på forakslen giver endnu mere dynamiske køreegenskaber.

Aluminiumsfælgene, som har en diameter på 18" eller 19" afhængigt af motoren, fås i en række forskellige designs. Bremserne er utroligt kraftfulde. Alle fire skiver er indvendigt ventilerede og perforerede, og deres wave-design reducerer vægten. Som ekstraudstyr tilbyder Audi også kulfiber-keramik-skiver, som er endnu lettere, men ekstremt udholdende og holdbare. De er standard på R8 V10 plus.

;

Ultra-letvægtskonstruktion - en basisegenvægt på 1.560 kg
Audi demonstrerer mærkets ekspertise inden for ultra-letvægtskonstruktion med den opdaterede R8. R8 V8 med 6-trins manuel gearkasse (uden fører) vejer kun 1.560 kg, mens R8 V10 plus med manuel gearkasse vejer 1.570 kg. Audi ingeniørerne har reduceret vægten for topmodellen med ca. 50 kg.

Den vigtigste komponent i ultra-letvægtskonstruktionskonceptet til Audi R8 er karrosseriet. En Audi Space Frame af aluminium med en vægt på kun 210 kg og dermed ca. 40 % lettere end en sammenlignelig stålkonstruktion. Karrosseriet til R8 Spyder med den elektrohydraulisk betjente kalechetop vejer 216 kg. ASF-karrosseriet udgør fundamentet for de dynamiske, præcise og sikre køreegenskaber samt den store passive sikkerhed.

Nye LED-lygter
Det udvendige design er blevet finpudset yderligere. De nystrukturerede, komplette LED-forlygter og LED-baglygter er standard på alle modeller. Singleframe-grillen med afskårne hjørner øverst, den nydesignede diffusor og de store, runde afgangsrør er de mest iøjnefaldende nye detaljer. Diffusoren på R8 V10 plus har en anderledes geometri og er fremstillet af kulfiberforstærket polymer. Baglygterne på alle modeller omfatter dynamisk blinklys - noget der ses for første gang i verden hos Audi. Ved hjælp af lysdioder løber blinklyset indefra og ud i den retning, som føreren vil dreje.

Mange af de påmonterede karrosseridele på R8 Spyder og R8 V10 plus er fremstillet af kulfiberforstærket polymer (CFRP). Samme materiale anvendes også i kabinen på topmodellen. Fører og passager sidder i skålformede sæder, med ryglæn, der kan klappes frem. Kabinen i alle versioner af denne højtydende sportsvogn er nu endnu mere raffineret. Med den komplette læderpakke i bikubequiltet læder af typen Feinnappa er sædeindtrækket og dørindsatserne quiltede. Quiltningen fås også som ekstraudstyr til Alcantara-loftbeklædningen.

Den opdaterede Audi R8, som produceres på fabrikken hos quattro GmbH i Neckarsulm, vil blive lanceret i Europa i slutningen af året. Audi R8 kan bestilles nu til priser fra kr. 2.479.383,-.