Enyaq iV hedder Skodas nye SUV, et bud på en elektrisk Kodiaq med futuristisk design, masser af plads og mulighed for at trække op til 1.400 kilo.

Skoda har endelig præsenteret deres elektriske SUV Enyaq iV, som sælges allerede fra foråret 2021. Det er ellers på mange måder en Kodiaq fra fremtiden, som først og fremmest drives frem af strøm. Enayq iV hedder den, og den er bygget på VW-koncernens elektriske MEB-platform. Det betyder, at du kan få den elektriske Skoda med fem forskellige effektniveauer fra 146 hestekræfter til 302 hestekræfter og 460 Nm. De mindste motorer trækker kun på baghjulene, men de kraftige versioner har to motorer og dermed firehjulstræk. Den kraftigste udgave runder 100 km/t på 6,2 sekunder og når en topfart på 180 km/t.

Skodas elektriske SUV er på vej – navnet bliver Enyaq

Batteristørrelsen er enten 55, 62 eller 82 kWh, som giver en rækkevidde fra 340 kilometer til 510 kilometer, som burde være nok for de fleste i hverdagen. For til trods for størrelsen, har Enayq iV en meget lav vindmodstand på 0,27. En varmepumpe sørger også for, at det ikke koster for meget strøm, hvis du gerne vil have varme i bilen på en kold dag. Takket være de kraftige motorer og store batterier, må elbilen trække op til 1.400 kilo. 

Brugttest af Skoda Kodiaq

Skoda har også sørget for, at du kan pumpe masser af strøm i batteriet, når det er ved at være fladt. Det kan lades med hele 125 kW, så det største batteri kan lades fra fem til 80 procent på 38 minutter. Heldigvis tager elbilen også imod 11 kW fra en hjemmelader, og så kan du lade det store batteri på otte timer.

Genbrugsflasker og mere plads
Kabinen i Enayq iV er futuristisk, uden at du er i tvivl om, at det er en Skoda, dog er skærmen i midterkonsollen vokset til hele 13 tommer. Vælger du udstyrsvarianten Lodge, er sædebetrækket lavet af 40 procent bæredygtigt uld. De resterende 60 procent er lavet fra genbrugte plastflasker. Fordelen skulle være, at uldet hjælper til, at du hverken oplever, at sædebetrækket bliver for koldt eller varmt. Vil du hellere have læderindtræk, er det ikke farvet og behandlet med kemikalier, men i stedet med ekstrakt fra olivenblade. Ja, det burde få selv Gretha Thunberg med på vognen.

Skoda fylder 125 år – deler gaver ud til dig

Udvendigt er Enayq iV næsten samme størrelse som Kodiaq. Kodiaq måler 469 centimeter, mens elbilen måler 464 centimeter. Som udgangspunkt fås elbilen kun med fem sæder og et 585 liter stort bagagerum, som slet ikke matcher Kodiaq, der sluger hele 835 liter. Så helt overflødig bliver Kodiaq nok ikke foreløbigt.