Nu bliver ESP standard på Peugeot 307

Peugeot har det som høj prioritet at ligge i front med sikkerhedsudstyr, og griber nu muligheden for at gøre ESP til en del af standard-udstyret, efter at statsafgiften er sat ned. For 307-kundernes vedkommende, får de endda systemet næsten gratis.

Et af markedets mest avancerede og effektive sikkerhedssystemer hedder ESP (Elektro-isk Stabiliserings Program). Det bliver også standard på alle nye Peugeot 307’ere.

For Peugeot er det en mærkesag, at bilerne holder et meget højt sikkerhedsniveau – både på den ”passive sikkerhed”, der handler om at begrænse skaderne mest muligt, hvis ulykken skulle ske, men især på den ”aktive sikkerhed”, der handler om bilens stabilitet og køreegenskaber. ESP-systemet giver en markant forøgelse af sikkerheden, ved at minimere risikoen for farlige og ukontrollerede udskridninger.

Når Peugeot nu griber muligheden for at udstyre alle nye 307’er med ESP, som en fast del af udstyret skyldes det ikke mindst, at regeringen har ladet sig overbevise om, at systemet faktisk øger trafiksikkerheden på de danske veje, og derfor har besluttet at give et fradrag i registreringsafgiften. Fradraget er gældende fra den 1. juli og gælder biler der bruges til persontransport.

Prisregulering gør ESP næsten gratis i 307
Som led i den nye harmonisering af priserne på biler i EU, har Peugeot måtte hæve prisen på Peugeot 307 pr. 1. juli. Prisstigningen er typisk på 6.000 kr., afhængigt af model-variant, men det er inkl. ESP.

Reelt får kunderne altså fremover det dyre ESP-system med, næsten som en gratis forbedring.

Peugeot 307 er Danmarks mest købte bil i juni, og med ESP som standardudstyr står 307’eren endnu stærkere i konkurrencen.

Billigere ESP også i 206-programmet
Langt de fleste Peugeot 206’er er allerede forberedt til ESP. Så går man og overvejer en sådan, kan den nu købes ekstra fordelagtigt med ESP.

Vælges ESP som ekstra sikkerhedsudstyr er prisen her fra den 1. juli faldet fra 11.990 kr. til blot 5.690 kr.