Volkswagen lægger en central del af sin egen historie i graven. Produktionen af Beetle slutter nu, og dermed også den sidste rest af den originale Boble.

Den har måske ikke fyldt meget på salgslisterne de senere år, men det er alligevel en milepæl i bilhistorien, vi runder i disse dage. Volkswagen trækker endelig stikket for Beetle-modellen, og således lukker og slukker det tyske mærke endeligt for den særlige model, som har været så central i bilens historie.

Danmarkspremiere på Beetle og up!

Volkswagen Danmark stoppede salget af Beetle herhjemme i juni 2018, men salget har fortsat i USA frem til den 10. juli 2019 med en særlig Final Edition med 176 hestekræfter og automatgear, som kunne købes både med fast tag eller som cabriolet. Men nu er det altså slut.

Tre generationer
Beetle solgte aldrig nær så godt som bedstefaren – den originale Beetle eller Boblen, som vi kender den på dansk. Fra 1938 til 2003 blev der bygget i alt 21.529.464 af denne legendariske model, som blev så populær, fordi den både var billig, praktisk og pålidelig. Den blev udbredt i efterkrigsårene, hvor ikke mange mennesker havde haft bil før. Det gør den originale Boble eller Type 1, som den også er kendt som, til en af verdenshistoriens vigtigste biler.

VW New Beetle 2.0 Cabriolet

I 1997 introducerede Volkswagen så New Beetle, en smart, moderne bil med et retro-design, som var kraftigt inspireret af den originale Boble. Teknisk var de to biler dog meget forskellige, da New Beetle var bygget på samme platform som Volkswagen Golf og Audi A3. Derfor var motoren vandkølet og lå i fronten i stedet for at være en luftkølet boxermotor, som lå i bagenden.

Ny Beetle Cabriolet

New Beetle gav en del opmærksomhed, og der blev i alt solgt 1,16 millioner biler. Tredje generation, som bare fik modelnavnet Beetle, blev introduceret i 2011 på samme platform som Volkswagen Jetta. Den blev udelukkende produceret i Mexico, og til sidst kun solgt i USA. I 2017 solgte man bare 15.000 biler, og det er ikke rentabelt for en bilproducent som Volkswagen – også selvom modellen er den sidste rest af det, der startede det hele.