Det halter med at tjene penge hos Fiat Chrysler, så nu smider Ferrari en SUV i puljen. Den er klar i 2019, og målet er at bygge verdens hurtigste SUV – til det kinesiske marked.

Sergio Marchionne er den farverige forretningsmand i front for Fiat Chrysler. Han slog under Detroit Motorshow fast, at Ferrari er i færd med at bygge en SUV, og at den kan være klar allerede sent i 2019. Det skriver det britiske magasin AutoExpress.

McLaren hylder Ayrton Senna med vanvittig superbil

Det er en situation, der får mange purister og Ferrari-fans til at græmme sig, men faktum er, at Fiat Chrysler, som ejer Ferrari, har haft nogle hårde år, og der er penge at skovle ind, hvis man har en SUV på programmet. Ferrari er i hvert fald de sidste til at komme ind i kampen, nu hvor Lamborghini har præsenteret deres bud, Urus. Bentley er der også, og Rolls-Royce er på vej. Ja, selv Lotus er på med en SUV, og Porsche har vendt det lille sportsvognsmærke til i dag at være det mærke i VW-koncernen, der giver størst profit. Ferrari, og specielt Fiat Chrysler har altså ikke råd til at sidde muligheden over, for specielt i Kina er der muligheder for at sælge mange, relativt, Ferrari-SUV’er.

Verdens hurtigste
Selvom Ferrari er i færd med at bygge en SUV, så skal den stadig leve op til forventningerne. Marchionne kalder bilen for en FUV eller Ferrari Utilite Vehicle, og udtaler til AutoExpress:

DeThomaso Pantera er på spild igen - bygget på Lamborghini

”Bilen vil have et udseende, som en Ferrari SUV nu behøver at se ud, men den vil køre som en rigtig Ferrari. Jeg har set bilen for otte dage siden, da jeg var i Europa. Vi arbejder på bilen, men den er ikke færdig endnu. Indtil videre har vi kun modeller af bilen, men den ser rigtig godt ud.”

Spurgt ligeud om modellen vil blive verdens hurtigste SUV, svarer Marchionne:

”Indtil videre er verdens hurtigste SUV Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, og jeg tror ikke, en Ferrari er bange for en Alfa. Ferrari vil gøre sit bedste for at bygge den hurtigste SUV,” forklarer Sergio Marchionne tørt.

Marchionne har ret i, at Stelvio Quadrifoglio er verdens hurtigste SUV med sine 510 hk og en topfart på 285 km/t, men han undlader også behændigt at tage stilling til Lamborghini Urus, som er på vej i produktion med 650 hk og en topfart på 305 km/t. Om den nye model kommer til at dele platform med andre modeller, vides endnu ikke, men modellen GTC4 Lusso på billederne er modelprogrammet eneste firehjulstrækker og har samtidig god plads til fire personer.