Få navne kan få motorsportsentusiasters øjne fugtige som legenden Michael Schumacher. Nu kan du få et stykke af berømmelsen, da hans Ferrari F2001b, som han vandt Australian Grand Prix i, er til salg.

Alt om Formula E – den elektriske kongeklasse der skal gøre din elbil bedre


Chassis 215 blev usædvanligt nok bygget til at deltage i de første tre løb i 2002 Formel 1-sæsonen før 2002-modellen var klar. Alligevel førte den Michael Schumacher til sejr i åbningsløbet i Australien, og det lagde grunden til hans historiske femte mesterskab, der bragte ham på niveau med den store Juan Manuel Fangio.

I parentes bemærket fik andenkører Rubens Barrichello pole, men han crashede med brormand Ralf på første omgang.

To uger senere ved det Malaysiske Grand Prix 2002 tog han Ferraris 150. pole position. Bilen var reservebil til det tredje løb i Brasilien.

Rallymaskinen – derfor elsker vi Toyota GR Yaris


Vognen har en Tipo 051-motor som er en skrigende V10 på 3,0 liter. Den blev koblet med en ny titanium-gearkasse, som var 15 procent lettere end forgængeren. Officielt havde den 835 hestekræfter ved 17.800 o/m, men kunne dreje til 19.000 o/m, hvor den producerede op til 900 hestekræfter i kvalifikation.

Den franske hidsigprop – Renault 5 Turbo 2


For at sikre, at motoren kunne holde, blev den i ræs holdt på 18.600 o/m, hvor den lavede 865 hestekræfter, og kun BMW-Williams P81 lavede mere med sine 940 hestekræfter, men den var ikke så holdbar som T051’eren. 

Til det Malaysiske Grand Prix vandt de to BMW-Williams følgelig, endda med Michaels bror Ralf Schumacher som vinder, og Schumi på tredjepladsen.

Det skete efter et herorisk løb, hvor Schumi havde mistet frontvingen i første sving, da han understyrede ind i Montoya i BMW. Det betød at M. Schumacher skulle kæmpe sig op fra 20. pladsen. Montoya fik senere en uretfærdig drive through-straf for uheldet, i øvrigt den første drive through-straf i Formel 1, som var en ny straf den sæson.

Bilen er til salg hos Sothebys - klik her, for at læse mere - og der er ikke nævnt en prisvurdering. Men sidste år røg en F2003 for 14,8 mio. dollars (ca. 100 mio. kr), så mon ikke det ligger deromkring?