Fiat fokuserer på trafiksikkerhed med ny forsikringsordning

Ved at kombinere en forsikring fra Alka med monteringen af en ”sort” boks, som afslører hastigheden i forbindelse med et uheld, kan alle nye Fiat- og Alfa Romeo-kunder – uanset alder, bopæl og anciennitet – få en bilforsikring til langt under markedsprisen og med en selvrisiko på kun 2.121 kr.

Alle nye Fiat- og Alfa Romeo-biler, som sælges med en Alka-forsikring, får gratis monteret en såkaldt ”sort” boks. Boksen – der fungerer akkurat lige som en sort boks i et fly – registrerer, hvor hurtigt bilen kører, og hvor den befinder sig. Boksen vil registrere hastigheden 30 sekunder før et uheld og 15 sekunder efter – og er der kørt mere end 5 km/t over den tilladte hastighed, udløser det en ekstra selvrisiko.

”Den sorte boks betyder, at vi kan tilbyde vores kunder en bilforsikring, der ligger langt under markedsprisen. Ikke mindst unge og førstegangskøbere får markante fordele ved denne ordning. Men dette initiativ er ikke kun et spørgsmål om lavere priser. Hos Fiat vil vi også gerne være med til at nedbringe antallet af alvorlige færdselsuheld, hvor vi ved, at hastigheden ofte er en afgørende faktor – og her bliver man altså ’belønnet’, hvis man ikke har kørt for stærkt,” siger Niels Rønnebech, adm. direktør i Fiat Group Automobiles Denmark A/S.

Er hastigheden ved et uheld mere end 5 km/t over det tilladte, stiger selvrisikoen med 1.000 kr. pr. km – dog maks. 30.000 kr. Kunden kan dog vælge selv at lade boksen aflæse efter et uheld og alternativt betale den maksimale selvrisiko:

”Alka kan ikke se data uden kundens tilladelse. Der er altså ikke tale om et ’Big Brother’-koncept, hvor man bliver udspioneret døgnet rundt,” understreger Niels Rønnebech.

Forsikringsordningen bliver markedsført under navnet ”FIAT Care” – et koncept, som indeholder både forsikring, bil og finansiering gennem Fiat. Ordningen gælder også for unge helt ned til 18 år, men personer under 24 år skal – for at opnå den billigste forsikringspræmie – samtidig deltage i kurset ”Respekt for Fart,” som gennemføres i samarbejde med Vejle Kommune. Kurset skal sikre, at Fiats yngre kunder er klædt rigtigt på til at begå sig i trafikken.

Også hos Alka udtrykker man stor glæde over det nye samarbejde og hilser det velkomment, at trafiksikkerhed nu er blevet en del af valgkampen:

""""Alka har oplevet markant vækst på bilforsikringer i 2007. Aftalen med Fiat øger væksten og bekræfter os i, at vi leverer et attraktivt tilbud til markedet,” siger Henrik Grønborg, forsikringsteknisk direktør i Alka.


For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
- Niels Rønnebech, adm. direktør i Fiat Group Automobiles Denmark A/S, tlf. 43 22 88 00
- Henrik Grønborg, forsikringsteknisk direktør i Alka, tlf. 23 68 09 14

Fakta om forsikringsordningen “FIAT Care”
- En kombineret ansvars- og kaskoforsikring til private
- Samarbejde med Alka Forsikring
- Ingen krav til alder, bopæl og skadesforløb – præmien afhænger kun af, hvilken Fiat / Alfa Romeo, man køber
- Fast lav forsikringspræmie i 3 år
- Lav selvrisiko på 2.121 kr.
- Alka-boks ”belønner”, hvis der ikke køres for stærkt
- Ekstra selvrisiko, hvis uheldet sker ved højere hastighed end den tilladte – dog maks. 30.000 kr.
- Ingen betaling for montering af Alka-boks ved køb af ny bil
- Indeholder forsikring, bil og finansiering

Nedenfor ses nogle få priseksempler på ”FIAT care” – priserne er årlige præmier:
                             
                              18-23 år                18-23 år                  24-27 år    Fyldt 28
                               uden RFF kurset*   med RFF kurset*
Panda/
Grande Punto 1.2     6.300 kr.               2.100 kr.                 2.100 kr.   2.100 kr.
Multipla 1.6              7.200 kr.               2.400 kr.                 2.400 kr.   2.400 kr.
Alfa 159 1.9            10.500 kr.              7.000 kr.                 5.250 kr.   3.500 kr.

*) RFF = Respekt for Fart

Fakta om kurset “Respekt for Fart”

Resultater:
- 50% færre uheld end andre unge
- Ingen alvorlige færdselsuheld
- Samme antal uheld som “voksne”
- 80% færre skadesudgifter
- “Respekt for Fart” modtog i 2001 Trafiklivsprisen fra Borgernes Haverikommission for det bedste trafiksikkerhedsprojket

Såfremt unge under 24 år ikke deltager i kurset, skal de som kunde hos Fiat / Alfa Romeo betale tre gange så meget i årlig forsikringspræmie. Prisen for at deltage i kurset er  3.400 kr., som betales af kunden. Det varer en dag og foregår på Vandel Flyvestation. Bilforhandleren sørger for tilmelding ved levering af bilen.