Fiat lukrerer på samarbejdet med Peugeot og introducerer en elektrisk crossover med 400 kilometer rækkevidde og et legendarisk navn blandt Fiat-entusiaster.

Da Fiat introducerede den originale 600 i 1955, var ideen, at italienerne skulle have en familiebil, der kunne konkurrere med VW Boblen og Renault 4CV. Det lykkedes helt okay – frem til 1969 blev der produceret knap 2,7 millioner biler. Nu har Fiat så introduceret en ny version til det nye årtusinde, så den er selvfølgelig elektrisk, og ikke helt så italiensk.

Skarpe priser til elbilen Jeep Avenger

Fiat 600e er bygget på e-CMP2 platformen. Den deles med den nye Jeep Avenger, og er en videreudvikling af platform, som bruges til Peugeot e-208 og Opel Corsa-e. Det kan ske, fordi Fiat er en del af Stellantis, som også ejer blandt andet Peugeot.

Batteri og effekt er dog vokset sammenlignet med de franske søskende. Derfor Fiat 600e er udstyret med et batteri på 54 kWh, hvilket giver en rækkevidde på lige over 400 kilometer. Motoren har en effekt på 156 hestekræfter, hvilket giver acceleration fra 0-100 km/t på 9 sekunder.

Lademulighederne sætter ingen rekorder, for batteriet kan kun lynlades med 100 kW, som så kan give 80 procent kapacitet på mindre end en halv time, og en 11kW On Board Charger sikrer fuld opladning på mindre end seks timer ved opladning derhjemme eller offentligt.

Her er Volvo EX30 – med en startpris under 300.000

I midten af 2024 tilføjes en mild-hybriddrivlinje til modelprogrammet.

Crossover på italiensk

Sammenlignet med Fiat 500e er 600e tegnet med skarpere linjer og har fået en ny LED lyssignatur. 600-logoet i krom er placeret på fronten og på siderne, og det moderne design forstærkes af større hjul på op til 18 tommer, sorte matte skørter og hjulkasser, som skal understrege, at vi her har med en crossover at gøre. Forza Italia understreges af det italienske flag i bagkofangeren.

Toyotas grå guld – Yaris Cross

600e er 4,17 meter lang, hvilket placerer den lige op af biler som Toyota Yaris Cross og Renault Captur. Indvendigt er der plads til fem italienere eller franskmænd, 15 liter opbevaringsmuligheder i centerkonsol, sædelommer mv. og en bagagerumsvolumen på 360 liter.

Farvelade

Indvendigt tilbyder Fiat 600e en en unik ”surround farveoplevelse”. Kunderne kan vælge op til otte forskellige farver til både det omgivende lys og radiostemningen med en tone-i-tone standardkombination og i alt 64 forskellige matchende muligheder. Førersædet er justerbart og er udstyret med rygmassagefunktion. Den nye Fiat 600e byder også på sæder i elfenbensfarvet syntetisk læder med FIAT-monogram med turkise stikninger og 3-trins opvarmning for maksimal komfort.

Herudover fuldender gulvmåtter i velour, 40/60 bagsæder, trådløs oplader til smartphone og nøglefri adgang den behagelige køreoplevelse. Adaptiv fartpilot, skiltegenkendelse, blindvinkelalarm, elektrisk parkeringsbremse, automatisk nødbremsesystem, som genkender cyklister og fodgængere, parkeringssensor og bakkamera med 180°-visning er også tilgængelig.

Bilnørderne ”redder” gammel Alfa – men kommer den nogensinde ud og køre

Herudover er 600e er udstyret med håndfri elektrisk bagklap, elruder, automatisk klimaanlæg, skumrings- og regnsensor. Et 6-højttalers lydsystem, 10,25 tommer radio med navigation, trådløst CarPlay og Android Auto,  syv tommer digital cluster. Kortet i TomTom-navigationssystemet opdateres automatisk og viser blandt andet alle de ladestandere, der er tilgængelige på ruten og realtidsinformation om tilgængelige gratis parkeringspladser på offentlig vej.

Bono og selvfedme

Fiat (600e)RED repræsenterer den mest tilgængelige version af den nye Fiat 600e og er et yderligere skridt i et partnerskab med (RED), der blev lanceret i 2021 ud fra troen på, at hver enkelt af os kan tage del i en positiv forandring. (RED) organisationen blev grundlagt i 2006 af Bono og Bobby Shriver for at bekæmpe AIDS og sikre, at alle uanset køn og etnicitet får adgang til hjælp og behandling.

Den nye Fiat (600e)RED er indfarvet i rød som et særligt kendetegn, både udvendigt – fra karrosseriet til for- og baglogoerne – og til indvendige instrumentpaneler og designelementer på genbrugsstofsæder. Det røde dæksel på centerkonsolen tjener som yderligere påmindelse om partnerskabet. Herudover er yderligere to farver er tilgængelige: sort og hvid.

Fiat 500e - kan en bagdør være 15.000 kroner værd?

Den nye Fiat 600e La Prima tilbyder ekstra stil, teknologi og komfort og den fås i fire forskellige farver, der alle tager udgangspunkt i det italienske landskab: Sun of Italy, Sea of Italy, Earth of Italy, Sky of Italy.

Den nye Fiat 600e lanceres på det italienske marked til september – introduktion i Danmark er endnu ikke fastlagt.