Volvo Cars kan endelig præsentere den nye model Volvo EX30, der er en fuldelektrisk, lille SUV. Volvo EX30 er på trods af sin lille størrelse spækket med det største og bedste fra Volvo: Den er udviklet, så den har det mindste CO2-aftryk for en Volvo nogensinde, og den er optimeret med de førende sikkerhedsløsninger, den svenske bilproducent er kendt for.

Volvo har netop løftet sløret for noget, der godt kunne ligne en succes. EX30 er en elektrisk SUV i den lille størrelse, og det gør den først og fremmest billig. Prisen starter ved 274.000 kroner for Standard Range Core varianten.

Stor nyhed fra Volvo holder et vågent øje med dig

Den fuldelektriske EX30 er vores mindste SUV nogensinde, men det er en stor nyhed for vores kunder og for os som virksomhed. Vi siger, at Volvo EX30 er lille, men alligevel stor, fordi den leverer alt, hvad du kan ønske dig fra en Volvo – bare i en mindre pakke. Som enhver anden Volvo er EX30 en fremragende bil, der er sikker og udviklet til mennesker og deres behov, siger Jim Rowan, CEO for Volvo Cars.

Ny nordisk

Volvo EX30 er holdt i den skandinaviske designtraditions stil, som Volvo er kendt for: Lang akselafstand, store hjul og ensartet udhæng, der skaber en visuel balance. Den har et skråsikkert look med Volvos velkendte Thors Hammer-forlygter. Den nye Volvo bliver præsenteret i Milano i Italien, hvor den for første gang vises frem for offentligheden, og i Danmark kan den allerede bestilles nu.

Den smukke søster – Volvo C40

Volvo EX30 kommer i fire forskellige farver. Farvepaletten indeholder blandt andet en Cloud Blue og en Moss Yellow, der er inspireret af lav, der vokser på klipperne langs den svenske vestkyst. Bilen har også flere lystemaer, der er inspireret af forskellige skandinaviske landskaber. Det er fx varmt sollys, der bryder gennem skovens blade, det berømte nordlys og den gyldne sommerhimmel i midsommeren. Lystemaet kan matches med et lydtema, der fuldender den rolige oplevelse i kabinen.

Cross Country-variant på vej Volvo EX30 bliver også lanceret i en Cross Country-variant, der forventes at kunne bestilles fra 2024. Volvo Cars forventer at påbegynde produktionen senere samme år. Cross-Country-varianten af Volvo EX30 kommer med en række skræddersyede funktioner såsom øget frihøjde, 19-tommer sorte hjul og mulighed for at vælge 18-tommer fælge med skræddersyede dæk. Volvo EX30 Cross Country kan kendes på glideskinnerne på fronten, siderne og bagsiden, de specielle sorte paneler på kofangeren og bagklappen – og Cross Country-brandingen med det lille, svenske flag monteret på kølerhjelmen.

Grøn og sikker

Volvo EX30 har det mindste klimaaftryk for en Volvo nogensinde. Det er et stort skridt i ambitionen om at blive klimaneutral i 2040. Volvo har allerede formået at reducere det samlede CO2-fodaftryk over 200.000 kilometers kørsel til under 30 tons. Det svarer til en reduktion på 25 procent sammenlignet med de fuldelektriske modeller Volvo C40 og XC40.

Den billige Polestar 2 du ikke skal vælge

Volvo EX30 er udviklet til at være lige så sikker, som man forventer af en Volvo, men bilen leverer særligt på sikkerhed med fokus på færdsel i byen. EX30 er blandt andet udstyret med en døråbningsalarm, der skal hjælpe med at reducere situationer, hvor man åbner en dør op i cyklister eller fodgængere. Som den første Volvo nogensinde kommer EX30 også med en forbedret version af Volvos parkeringsassistent. Park Pilot Assist-funktionen hjælper på alle typer af parkeringspladser, om det er en parallelparkering på snæver plads, en buet, vinkelret eller diagonal parkering. Parkeringsassistenten kan identificere ledige parkeringspladser, og når en parkeringsplads er valgt, overtager parkeringsassistenten styringen af bilen og parkerer, mens displayet viser afstanden til andre biler og genstande rundtomkring.

Tre forskellige drivlinjer

Volvo EX30 har tre forskellige transmissionssystemer, så føreren af bilen kan tilpasse kørslen efter behov, og to forskellige typer af batterier, LFP (Lithium iron phosphate) og NMC (Nickel Manganese Cobalt). Tilbringer man mest tid på kortere distancer eller bykørsel, kan man vælge en enkeltmotor med LFP-batteri, der er mere omkostningseffektivt og kræver færre ressourcer at producere. Foretrækker man maksimal rækkevidde, kommer Volvo EX30 også med en enkeltmotor med NMC-batteri. Den genererer energi mere effektivt end LFP-varianten, så man får en rækkevidde på op til 480 kilometer mellem opladninger.

Polestar 3 - sporty økologi på stylter

Hvis man vægter ydeevne højest, er det optimale valg den firehjulstrukne dobbeltmotor Performance-variant, der parrer NMC-batteriet med en ekstramotor. Den kombination gør Volvo EX30 til den hurtigst accelererende Volvo nogensinde med en acceleration fra 0-100 km/t på 3,6 sekunder og 428 hestekræfter.

Performance-varianten har en opladningskapacitet på 153 kW, mens en Volvo EX30-variant med standardrækkevidde har en kapacitet på 134 kW. Det betyder, at du kan oplade dit batteri fra 10 til 80 procent på lidt over 25 minutter.

Den svenske indkøbsvogn – brugttest af Volvo XC40

Volvo EX30 har et enkelt 12-tommer midterdisplay integreret i instrumentbrættet, ligesom højtalerne er samlet i en soundbar samme sted. Infotainmentsystemet kommer med indbygget Google, ligesom Volvo også arbejder sammen med Apple, Qualcomm og ECARX for at sikre den bedst mulige brugeroplevelse.

Bilen kommer med en digital nøglefunktion, så din telefon kan bruges i stedet. Det gør EX30 let at betjene, og da funktionen er bygget på UWB- og CCC-industristandarder, så er den kompatibel med en lang række telefonbrands- og modeller.