46.364 biler

Læs mere om Renault her

Renault Scénic
Anmeldelse

Børnefamiliens ven – Renault Scenic E-Tech Electric

Renault har skabt en ny elbil med flot rækkevidde, lave priser og en indretning, der gør den mere populær end familiens Golden Retriever. Vi afdækker alt det gode - og det dårlige ved Renault Scenic E-Tech Electric

Læs nu

Renault har en lang og traditionsrig historie, da den franske bilfabrikant har produceret biler i mere end 100 år. Det har Renault gjort med succes, og der er masser af eksemplar på succesfulde Renault modeller, som har præget salgslisterne i Danmark. Især fra 1990’erne og frem har Renault ramt plet med modeller som Renault Laguna, Renault Mégane og Renault Clio, der alle har haft fin succes på det danske bilmarked. I denne sammenhæng skal også nævnes Renaults elbil, Renault Zoe, som er en af de mest solgte elbiler.

 

Renault har dog haft succes før opblomstringen i 1990’erne, og tilbage i efterkrigstiden fik franskmændene den første store succesoplevelse. Det skete med modellen 4CV, som var en oplagt konkurrent til Volkswagens boble. Den solgte mere end 500.000 eksemplar på verdensplan, og den var med til at manifestere Renault som en af de store bilproducenter. I de følgende årtier var det efterfølgerne til 4CV, som var Renaults største succeser, og det gik faktisk ganske godt for Renault frem til begyndelsen af 1980’erne, hvor koncernen kom i store økonomiske vanskeligheder.

 

Det skyldtes især svigtende salg, da Renault igennem en længere årrække ikke havde formået at skabe biler, der kunne løfte arven efter de tidligere succeser. Oven i dette så fik Renault også ganske fortjent et ry for, at bilerne havde dårlig kvalitet og et lavt sikkerhedsniveau. Renault har dog flot formået at kæmpe sig tilbage, og der er ikke længere hold i disse påstande. Det kan man også tydligt få bekræftet ved at kaste et blik på de forskellige kåringer, Renault efterfølgende har vundet. Fire gange siden 1991 er det en Renault, som er løbet med titlen som årets bil i Europa. To gange er det Renault Clio, der har vundet, mens Renault Scénic og Renault Mégane har vundet en enkelt gang hver. Så man kan roligt gå på udkig efter en brugt Renault, da kvaliteten er i top, og så er priserne væsentlig lavere end hos de tyske konkurrenter.

 

 

 

Renault blev grundlagt i 1898 af Louis Renault og hans brødre. I begyndelsen var det især inden for motorsporten, at Renault havde succes, men det ændrede sig, da der blev bestil en stor mængde Renaulter, der skulle køre som hyrevogne i Paris. Under Anden Verdenskrig blev Renault overtaget af tyskerne, og det betød, at fabrikken blev bombet af briterne. Efter krigen måtte Louis Renault lide den ydmygelse at blive arresteret for landsforræderi, men han nåede aldrig at blive dømt, da han døde inden retssagen kom så langt. Det var også i denne periode, at Renault blev nationaliseret, og staten ejede frem til 1996 en god portion aktier i Renault.

 

 

 

Renault og Nissan ejer en betydelig aktieandel hos hinanden

 

Michael Schumacher blev verdensmester i Formel 1 i en Renault racer i 1995

 

Renault ejer også mærket Dacia, som i dag sælges som lavpris mærke

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "Product", "image": "https://www.biltorvet.dk/static/img/vector/logo-green.svg", "name": "Køb brugt Renault", "review": { "@type": "Review", "reviewRating": { "@type": "Rating", "ratingValue": "5" }, "name": "Køb brugt Renault", "author": { "@type": "Person", "name": "Jonas Nikolajsen" }, "datePublished": "2022-02-01", "reviewBody": "Køb brugt Renault", "publisher": { "@type": "Organization", "name": "biltorvet.dk" } } }
Indlæser..