47.904 biler

Læs mere om Renault Clio her

Den nuværende fjerde generation af Renault Clio har siden introduktionen tilbage i 2012 været en stor succes. Bilen kørte direkte ind og blandede sig i toppen af de danske salgslister, som ellers var domineret af diverse mikrobiler, og det kan man ikke kalde Renault Clio, som hører til i klassen for minibiler, hvor der er mere plads og bedre komfort. Det til trods så er Renault Clio ikke meget dyrere end mange af de yderst populære mikrobiler, og man får altså bare mere bil i en Renault Clio, og på brugtbilsmarkedet kan man tilmed finde dem billigere end hvad, man skal slippe for en ny mikrobil.

Renault Clios historie begynder dog helt tilbage i 1990, hvor den første generation blev præsenteret og afløste Renault 5. Derefter kom anden generation, som blev præsenteret i 1998, mens tredje generation kom i 2005. Alle generationer var igennem flere facelift, og generelt har Renault Clio altid haft pæn succes, men det var først med introduktionen af den nuværende fjerde generation, at Renault Clio for alvor strøg mod toppen af salgslisterne.

En medvirkende årsag til dette var også, at Renault Clio kom i en fin lille stationcar version, som tilbød fine pladsforhold bilens størrelse taget i betragtning. Oven i det så tilbyder Renault Clio også fine køreegenskaber, så det er svært at argumentere for, at man skulle vælge en mindre mikrobil for at spare nogle tusinde kroner. Renault Clio holder tilmed prisen fornuftigt på brugtbilsmarkedet, hvor der er en god efterspørgelse på den lille Renault. Derfor kan man også godt regne med et beskedent værditab.

På motorfronten er der tre benzinmotorer og tre dieselmotorer at vælge imellem. Hvis man foretrækker en dieselmotor, så kan man blandt andet få en 90 hestes dieselmotor, som kører op til 33 km/l.

Konkurrenter

Der er en del oplagte konkurrenter. Blandt VW Polo, Ford Fiesta og Opel Astra

Udstyr

Renault Clio har et fornuftigt niveau af standardudstyr, som blandt andet tæller elektrisk servostyring, kørecomputer og gearskifteindikator, som alt er en del af Authentique pakken. Går man i stedet et niveau op til Expression pakken, får man blandt andet også tågelygter, aircondition og syv tommers touchskærm, mens toppakken Dynamique blandt andet byder på regnsensor, automatisk klimaanlæg og håndfri betjening.Indlæser..