48.243 biler

Læs mere om Dacia her

Det er ikke nogen hemmelighed, at Dacia ikke er det største bilmærke i Danmark. Men Dacia har efter lanceringen i Danmark tilbage i 2013, fået cementeret sig på markedet, som den smarte bil løsning, til en god pris. Med andre ord høj kvalitet for små penge, er hvad Dacia står for. Mange kender Dacia, fra de famøse tv-reklamer. Her lader de sig smart inspirere af Queens legendariske sang “Another one bites the dust”, hvor de har ændret teksten til “Another one drives a Duster”, som referere til deres bil model Dacia Duster. Dacia Duster er i skrivende stund den mest solgte af Dacia modellerne, på det danske marked. Dacia Lodgy og Sandero er dog også populære modeller hos danskerne. Dacia’s lave priser på deres biler, gør de også er yderst populære som brugte biler. Dacia er Rumænsk og ejes af den franske bilproducent Renault, som købte Dacia tilbage i 1999. Dacia er ikke bare den største bilproducent i Rumænien, men er også landets største virksomhed målt på omsætning og står for hele 10% af landets samlede eksport.

Dacia blev stiftet tilbage i 1966, dengang gik de under navnet Uzina de Autoturisme Pite?ti (UAP). Dacia blev skabt af den Rumænske regering, under koldkrigstiden, fordi de ønskede at give det rumænske folk, en vesteuropæisk bil som var til at betale. Derfor købte de licens til udvalgte Renault-modeller, som de så selv producerede under Dacia brandet, så de kunne sælge dem til mere favorable priser. Fabrikken som står for produceringen af bilerne blev bygget i 1968 i byen Coliba?i, som nu hedder Mioveni. Det var i 1969 med Dacia 1300, som var en kopi af Renault 12, det rumænske folk for alvor tog Dacia brandet til sig. I perioden 1969-2004 er det blevet fremstillet hele 1.959.730 Dacia 1300 biler, som stadig den dag idag, er den mest succesrige model i Dacia historie. Dacia begyndte også at eksportere den populære model til andre lande i Europa, heriblandt Danmark. Dacia blev dog aldrig rigtigt etableret i Danmark og de forsvandt helt fra det danske marked igen i 80’erne. Efter Dacia’s mange års køb af licenser hos Renault, vælger Renault Group at opkøbe Dacia i 1999. Renault havde en plan om, at lave Rumænien til deres hovedsæde for bilproduktion i central- og østeuropa. Renault investerede mange penge i overtagelsen af Dacia og videreudviklingen af deres modeller. I August 2004 lancerer Dacia, så deres hidtil mest solgte model, siden den originale 1300, nemlig Dacia Logan. Selvom den fik kritik for sit design i medierne, blev den en af de mest solgte biler i central- og østeuropa inkl. Rusland. Her de seneste år har Renault besluttet, at ekspandere salget af Dacia biler til nye lande, hvoraf Danmark var et af disse. Så i dag forhandles Dacia i stort set hele Europa. Ydermere også i udvalgte nordafrikanske lande, som Algeriet, Tunesien og Marokko.

Dacia er en Rumænsk bilproducent, som i dag er et datterselskab af den franske bilproducent Renault. Dacia er stiftet i 1966, hvilket gør dem til en ung bilproducent, sammenlignet med mange andre i bilbranchen. Dacia’s bilfabrik i byen Mioveni i Rumænien, er den 5. største i verden målt på antal fremstillede biler. Bilfabrikken fremstillede 584.219 biler i 2016. I 2017 var var Dacia Sandero og Dacia Duster de to mest solgte modeller. De 2 modeller stod alene, for 70% af det samlede salg det år.

Indlæser..