48.367 biler

Læs mere om Dacia Spring her

Dacia Spring
Anmeldelse

Dacia Spring - kan strøm blive for billigt?

Når man køber en ting billigt, får man en billig ting. Sådan er Dacia Spring, der som største aktiv er Danmarks billigste elbil. Hvor langt rækker små 140.000 kroner, når der bliver sat strøm til? Griner du hele vejen til banken, eller flæber du i førersædet?

Læs nu

Elbil – er det noget for dig?

Vi kan i dag ikke komme udenom det – elbiler er den nye og moderne trend, som er vurderet som en vigtig spiller i kampen for en mere bæredygtig måde at fragte os selv rundt på. Det har indtil videre været de velansete og etablerede bilmærker, der har kunnet tilbyde elbiler, men nu har lavprismærket Dacia meldt sig ind kampen om også at gøre elbiler tilgængelige for de, der har haft svært ved at prioritere en stor finansiel post til en elbil! 

Først skal du dog have gjort dig klart om dit kørselsbehov passer til en elbil. Her er det vigtigt at være bevidst om kørselsmønster og muligheder for opladning. En anden detalje er dit behov for træk på bilen. Det er endnu de færreste elbiler, der er helt optimale til at kunne trække en tung trailer med de nye fliser til terrassen og en Dacia Spring har slet ikke træk. 

Primært bruger vi jo biler for, i hverdagen, at kunne komme til og fra arbejde. Det er altså vigtigt at gøre sig klart, hvilken type vej, der er mest af på strækningen mellem hjem og arbejde – er det primært bykørsel, eller skal du ud og race på motorvej for at nå frem? Og selvfølgelig hvor langt er der? Ligeledes skal du overveje, om du har mulighed for at lade på din arbejdsplads, mens du arbejder, eller skal du kunne nå frem og tilbage på samme ladning. Overvej også hvad du selv har af lademuligheder på din hjemmeadresse – har du mulighed for selv at installere en lader, eller er du afhængig af offentlige eller lokale ladestandere, hvis du for eksempel bor i lejlighed. Når disse behov er gjort op, er det bare med at indlede jagten på den elbil, der passer til dine behov.

Hvordan angives en elbils rækkevidde? 

En elbils rækkevidde angives med WLTP, som står for ’Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure’. Det er altså en standardiseret målemetode, som giver et sammenligneligt grundlag for hvor lang rækkevidde man kan forvente. Dog afhænger forbruget af strøm, og dermed bilens faktiske rækkevidde, af mange forskellige faktorer, som også ændrer sig, som for eksempel hastighed, kørestil, vejens belægning og overflade og ikke mindst vejrforhold. Som de fleste ved aflades batterier, helt generelt meget hurtigere i frostvejr – det gælder også for et bilbatteri. Ligeledes må det forventes at et batteris ydeevne og kapacitet falder en smule over tid, når det bruges og slides. En Dacia Spring rækkevidde angives til at være på op til 230 km i WLTP i et der kaldes blandet kørsel (både by-, landevej- og motorvejskørsel), og 305 km i WLTP i bykørsel. Når Springs batteri på 26,8 kWh er fuldt opladet, skulle det kunne dække helt op til en uges bykørsel. Men som påpeget afhænger rækkevidden af mange foranderlige forhold.

Dacia Spring elbil – kvalitets discount 

Dacia lancerede i november 2021, deres første 100% eldrevne bil Dacia Spring electric

og stadig under deres ufravigelige mission om, at kunne tilbyde gode biler til et bredt publikum med deres lave discountpriser.

Dacia Spring findes i modellerne Comfort og Comfort+. De er designet i en unik SUV-stil, så det er altså en forholdsvis stor og rummelig kabine og bilen kan snildt indeholde 4 voksne og så er den forsynet med et stort baggagerum på 290 liter. Kørselskomforten er stille og glidende og designet er strømlinet og flot. Det er en bil der egner sig rigtig godt til bykørsel. Af sikkerhedsudstyr kan nævnes 6 airbags og automatisk nødbremsesystem. Og så kan du koble din Spring elbil op til en app, hvorfra du kan styre opladning og nedkøling på afstand. Det er altså smart og moderne teknik – dog på budget – du finder i en Dacia Spring.

Find allerede din Dacia Spring brugt på biltorvet.dk i dag

Selvom det ikke er længe siden at Spring overhovedet blev lanceret i Danmark, er det altså allerede muligt at finde brugte Dacia Spring til salg på biltorvet.dk. Det betyder, at du kan finde relativt nye Spring-biler, som er minimalt brugt til en endnu bedre pris på det brugte marked. Du kan både finde Comfort-versionen og Comfort+, både fra årgang 2021 og enkelte fabriksnye, og brugte, Spring fra 2022. Her er der altså mulighed for at få fingrene i en lækker og meget lidt brugt elbil til en pris de fleste kan være med på, hvis man ønsker sig en elbil. God fornøjelse med at finde din nye Dacia Spring elbil.

Hvor bliver Dacia lavet?

Fabrikken der producerer Dacia-bilerne ligger i byen Mioveni i Rumænien. Det var også her bilmærket opstod i 1966. I 1999 blev Dacia overtaget af Renault, men består stadig som et selvstændigt brand, med filosofien om, at det brede publikum skal have mulighed for at kunne købe en fabriksny bil. Deres biler har altså en meget favorabel pris.

Hvor langt kører Dacia Spring på literen?

Dacia Springmodellen er en 100% elbil, så du fylder Spring med el i stedet for brændstof, og det er derfor mere relevant, hvor lang rækkevidden er for en Dacia Spring. 

Hvor lang rækkevidde har Dacia Spring?

 

På Dacias hjemmeside noteres det at Dacia Spring har en rækkevidde på op til 230 km i WLTP blandet kørsel, og 305 km i WLTP bykørsel. Dens kompakte batteri (26,8 kWh) kan, når det er fuldt opladet, dække op til en uges bykørsel!

{ "@context": "http://schema.org", "@type": "CreativeWorkSeries", "aggregateRating": { "@type": "AggregateRating", "bestRating": "5", "ratingCount": "39", "ratingValue": "4,3" }, "image": "https://www.biltorvet.dk/static/img/vector/logo-green.svg", "name": "Elbil – er det noget for dig?", "description": "Elbil – er det noget for dig?"}{"@context":"https://schema.org","@type":"FAQPage","mainEntity":[{"@type":"Question","name":"Hvor bliver Dacia lavet?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Fabrikken der producerer Dacia-bilerne ligger i byen Mioveni i Rumænien. Det var også her bilmærket opstod i 1966. I 1999 blev Dacia overtaget af Renault, men består stadig som et selvstændigt brand, med filosofien om, at det brede publikum skal have mulighed for at kunne købe en fabriksny bil. Deres biler har altså en meget favorabel pris."}},{"@type":"Question","name":"Hvor langt kører Dacia Spring på literen?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Dacia Springmodellen er en 100% elbil, så du fylder Spring med el i stedet for brændstof, og det er derfor mere relevant, hvor lang rækkevidden er for en Dacia Spring. "}},{"@type":"Question","name":"Hvor lang rækkevidde har Dacia Spring?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"På Dacias hjemmeside noteres det at Dacia Spring har en rækkevidde på op til 230 km i WLTP blandet kørsel, og 305 km i WLTP bykørsel. Dens kompakte batteri (26,8 kWh) kan, når det er fuldt opladet, dække op til en uges bykørsel!"}}]}
Indlæser..