Fiat Professional melder sig for alvor ind i kampen om det voksende marked for de mellemstore pickup-varebiler. Det sker med lanceringen af den nye Fullback, som nu er klar til at gøre sit indtog herhjemme. De danske forhandlere har netop fået de første biler hjem.

Fiat Fullback er Fiat Professionals første større pickup, og den rammer ned i et segment, der nyder godt af en stigende interesse både internationalt og på det danske marked. Alene sidste år blev der solgt 675.000 af denne type pickup i Europa, Mellemøsten og Afrika. I Danmark er salget af pickups steget med 25 procent i 2015 i forhold til året før.

”Pickup-segmentet har været meget populært igennem årtier i store dele af verden, ikke mindst i USA. Vi oplever også en stigende efterspørgsel i Danmark, og derfor ser vi med spænding frem til at tilbyde Fullback til vores kunder. Med lanceringen og udvidelsen af det nuværende modelprogram fuldender vi vores omfattende sortiment af varebiler, busser og serviceydelser, der er skræddersyet til erhvervslivet”, siger Simon Lindegaard, Country Manager for Fiat Professional i Danmark.

Populariteten skyldes blandt andet, at pickups kan anvendes til mange formål. Med Fiat Fullback får man en bundsolid arbejdshest, som er udstyret med en stærk 2,4 liters turbodieselmotor med 180 hk og 430 Nm, og den kommer med et avanceret firehjulstræk som standard. Der kan vælges mellem en 6-trins manuel gearkasse eller 5-trins automatgear. Kørsel med tung last på både lad eller på anhængerkrogen klares let, da den kan trække 3.100 kg. på krogen, og lasteevnen er på et ton.

Det er dobbeltkabine versionen som kommer til salg i Danmark. Den har forlænget kabine med et praktisk og let tilgængeligt varerum bag førersæderne. Fullback har en højde på 1780 mm, en bredde på 1815 mm samt en akselafstand på 3000 mm. Ladlængden måler hele 1520 mm, og der kan leveres en række forskellige tilbehør til ladet, bl.a. en hard-top.

Priserne starter ved 224.900 kr. (ekskl. moms) for udgaven med 6-trins manuelt gear, mens startprisen er 249.900 kr. for automatgearsudgaven. Alle Fiat Fullback kommer med komplet sikkerhedsudstyr, den byder bl.a. på 7 airbags, vognbaneassistent og bakkamera. Komforten er sikret med bl.a. klimaanlæg, sædevarme, regnsensor, Bluetooth m.v. Automatgearsversionen byder yderligere på bl.a. lædersæder og nøglefri betjening.

Hos Fiat i Danmark forventer man et samlet salg på 80 enheder i 2016, ligeligt fordelt mellem de to modeller. Dog måske med en lille overvægt til modellen med automatgear.

Fiat Fullback kan nu opleves hos alle landets Fiat Professional forhandlere.