Interiøret i XC90 er det mest luksuriøse, Volvo har designet. Det er inspireret af Sverige, Volvo’s fødeland, som har globalt ry for at kombinere den nyeste teknologi med design, der er enkelt, smukt og forarbejdet i de fineste materialer.

”Den mest slående detalje er en tabletlignende, berøringsfølsom skærm, som er omdrejningspunktet i et helt nyt betjeningssystem til næsten alle bilens interiørfunktioner,” siger Thomas Ingenlath, designchef hos Volvo Cars.

På et senere tidspunkt vil Volvo offentliggøre alle systemets detaljer, men det er i realiteten fri for kontakter og er en helt ny måde for føreren at betjene bilens funktioner og få adgang til en række internetbaserede produkter og tjenester. Systemet er også med til at skabe en kabine, der er moderne, rummelig og velorganiseret.

Interiøret i den nye XC90 kombinerer materialer som soft læder og træ med håndforarbejdede detaljer, bl.a. en gearknop i krystal fra det svenske glasværk Orrefors, og såkaldte diamant cut kontakter til start/stop og volumenkontrol.

”Disse detaljer er designede til at sætte prikken over i’et i interiøret. De repræsenterer ikke bare funktion, men tilfører også en slags eksklusiv løssluppenhed,” siger Robin Page, chef for interiørdesign hos Volvo Cars.

Den helt nye XC90 er den første Volvo, der er bygget på virksomhedens skalerbare produktarkitektur, SPA, som giver mange flere designmuligheder, bedre køreegenskaber og mulighed for at inkludere de nyeste sikkerhedssystemer og tilslutningsmuligheder i bilen samtidig med, at der bliver bedre plads indvendig.

”Vores nye interiørarkitektur er ren, velorganiseret og formfuldendt og signalerer den sofistikerede selvtillid, kunderne til en SUV i topklassen forventer,” siger Peter Mertens, chef for forskning og udvikling hos Volvo Cars.

Nye sæder
Volvo har allerede ry for at levere branchens mest komfortable sæder. Med den nye XC90 får dette ry et nøk op med sine innovativt designede sæder, som samtidig giver passagererne på både anden og tredje række bedre plads. Derved er sæderne med til at gøre den nye XC90 til en ægte syvsæders.

”Præcis som klassiske, skandinaviske stole beviser vores sæder, at det ikke er nødvendigt med tyk polstring for at gøre en stol behagelig. Sædekernen er ergonomisk udformet og efterligner den menneskelige rygsøjle. Ved hjælp af en lang række justeringsmuligheder kan den enkelte bruger skabe en ideel siddestilling,” fortsætter Robin Page.

De standardmonterede Comfort sæder kan fås med let betjent el-styring, der inkluderer sidehynder, udvidelse af sædet, lændestøtte i flere retninger og lodret justering af nakkestøtterne. Der kan lagres tre indstillinger i hukommelsen. Ventilation og massagefunktioner kan tilkøbes.

Det helt nye Contour-sæde, der kan tilkøbes, er udviklet til at give fremragende sidestøtte hele vejen fra skulder til lår.

Individuelle sæder på anden række og bedre plads på tredje
Anden række har tre, adskilte sæder, hvis hældning kan justeres. Sæderne kan køres frem og tilbage, så der bliver bedre plads til passagererne på tredje sæderække eller til bagage, hvis sæderne på tredje række er nedfældede. Et indbygget barnesæde i midterpladsen kan tilkøbes.

Sæderne på tredje række, som giver passagerer op til 170 cm klassens bedste komfort, er let centrerede, så de kørende får et udsyn fremad, der minder det, man har i et teater. Ekstraplads til fødderne under sæderne på anden række giver mere komfort og benplads. Volvo har også koncentreret sig om at gøre både betjeningen og adgangen til og fra tredje række så let som mulig, hvilket har givet klassens bedste tredje række.

Alle syv sæder har trepunkts sikkerhedsseler med forstrammere, og i en sidekollision eller ved en overrulning er passagerne på alle tre sæderækker beskyttet af de forbedrede Inflatable Curtain airbags.

Den helt nye Volvo XC90 inkluderer en række opbevaringsmuligheder for fører og passagerer. Alle sæder på anden og tredje række kan fældes ned individuelt, hvilket giver stor fleksibilitet. Sæderne på tredje række kan tillige tilkøbes med el-betjening.

Firezoners klimaanlæg
Det er vigtigt for de kørendes velvære, at luften inde i bilen er behagelig og frisk. Den helt nye Volvo XC90 kan vælges med et firezoners klimaanlæg, som de kørende foran og på anden sæderække kan indstille individuelt. På tredje række er en separat aircondition-enhed, som kan tilkøbes.

Volvo’s CleanZone luftrensningssystem, et af de mest effektive på markedet, har fået tilføjet et nyt filter, der er bedre til at opfange små, skadelige partikler og pollen i den luft, der trænger ind i bilen.