Ford Annoncerer salg af Aston Martin

Allerede tilbage i august meddelte Ford at et frasalg af Aston Martin var under overvejelse og det har nu resulteret i et salg af den legendariske bilproducent.

Aston Martin vurderes til 479 millioner pund, hvilket svarer til godt fem milliarder kroner. Ford bevarer dog fortsat en andel på ca. 15 procent i Aston Martin. Salget ventes endeligt gennemført i løbet af andet kvartal i år. Andre specifikke vilkår og betingelser omkring salget offentliggøres ikke på nuværende tidspunkt.

"Salget af Aston Martin støtter op omkring virksomhedens hovedformål, som går ud på at omstrukturere for at operere rentabelt i et mindre omfang, samt fremstå med et forandret mix af modeller og sætte fart i udviklingen af nye produkter" sagde Alan Mulally, President og chief executive officer hos Ford. "Fra Aston Martin's synspunkt, vil salget skabe adgang til yderligere kapital, hvilket vil tillade Aston Martin at fortsætte den vækst som firmaet har oplevet under Fords ledelse. Annonceringen i dag er god for Ford Motor Company, god for Aston Martin og god for Storbritannien. Vi ønsker Aston Martin al mulig succes i fremtiden."

Den nye ejer af Aston Martin er en investorgruppe bestående af: David Richards, grundlægger og formand for motorsports- og bilfirmaet Prodrive; John Sinders, en ivrig Aston Martin samler og en investor i Aston Martin Racing. Desuden består gruppen også af de to kuwaitiske selskaber Investment Dar og Adeem Investment Co.

Ford Motor Company som har hovedsæde i Dearborn, Michigan, producerer eller distribuerer biler til 200 markeder over seks kontinenter og med mere end 280.000 ansatte samt mere end 100 fabrikker verden over, inkluderer virksomhedens mærker: Ford, Jaguar, Land Rover, Lincoln, Mercury, Volvo og Mazda.