Ford Fusion skaber sin egen niche

Ford Motor Company A/S introducerer d. 25. januar sin nye Ford Fusion for de danske kunder hos forhandlerne ved et stort Åbent Hus arrangement. Fusion er den anden af i alt fire modeller, der deler arkitekturen fra Fords nye små-bils platform. Først på gaden var den 5-dørs Fiesta, som kommer til Danmark sidste år.


Den helt nye Ford Fusion

Visker tavlen ren
I stedet for at tilbyde en traditionel stationcar-version af Fiesta har Ford valgt at viske tavlen ren og se med helt friske øjne på, hvordan en praktisk, sjov og smart bil i denne størrelse skal se ud.
Resultatet er Ford Fusion som byder på masser af plads i familiestørrelse samtidig med, at den bevarer den lille bils ydre dimensioner. Et robust ydre kombineret med komfort og praktisk bekvemmelighed indvendig, gør den til et spændende alternativ til familien, der søger et aktivt, praktisk og smart køretøj.

Godt udsyn og overblik
Fusion skiller sig ud fra andre biler ved sin høje siddeposition, der sikrer godt udsyn og overblik.
"Vores undersøgelser viser, at der er et uopfyldt behov på små-bils markedet", siger danske Morten Hannesbo, produktchef for små biler i Ford Europa."Ford Fusion opfylder dette behov ved at kombinere tre egenskaber: Selvtillid, praktikalitet og den lille bils adræthed. Fusion skal være alsidig og anvendelig for den aktive familie, men samtidig se godt ud og sende det rigtige signal."
Herved skaber Fusion sin egen niche på små-bils markedet, og Ford forventer at bilen vil henvende sig specielt til yngre familier, hovedsageligt med børn, som er på udkig efter en smart, skræddersyet løsning på deres komplekse transportbehov.

Værdi for pengene
Fusion vil også appellere til kundernes behov for værdi for pengene. Reel brændstoføkonomi og lave samlede driftsomkostninger er kendetegnende for Fords nye generation af småbiler.
"Fusion har designelementer der kombinerer soliditeten, robustheden og signalværdien fra en off-roader, den praktiske anvendelighed fra en MPV og den letkørte adræthed fra en lille bil. En kombination vi tror mange vil hilse velkommen", siger Mark Adams chef designer for Ford Fusion.

Designelementerne omfatter blandt andet:
• Høj siddeposition som giver godt overblik i trafikken og ved parkering.<><• karrosseridimension="" og="" hjul="" som="" giver="" god="" frihøjde="" og="" komfort="" –="" med="" henblik="" på="" brugervenlighed="" når="" kantsten,="" vejbump="" og="" slidte,="" hullede="" veje="" skal="">
• Regulær og ligetil kabine der maximerer pladsen for fører og passagerer.
• Vandret taglinie og helt fladt gulv optimerer bagagerummets størrelse og brugervenlighed.
Ford Fusion bliver præsenteret med tre motorvarianter:
• En kompakt, letvægts 1,4 liters Duratorq TDCi turbodiesel motor med 2. generations common rail teknologi. Ydelserne er 68 hk og 160 Nm.
• En 1,4 liters Duratec DOHC benzinmotor med 80 hk og 124 Nm.
• En 1,6 liters Duratec DOHC benzinmotor med 100 hk og 146 Nm.

Ford Fusion fås fra kr. 194.999.